search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:23
MENU CLOSE

Ο Iσπανός πρωθυπουργός ζήλεψε τον «θρίαμβο» του Αντώνη Σαμαρά

15.02.2015 22:00
oldphotospod_1202_033_cmyk1423848490.jpg

Τα «θριαμβευτικά» ίχνη του Α. Σαμαρά συνεχίζει να ακολουθεί τυφλά ο Μαριάνο Ραχόι χωρίς να δείχνει τον παραμικρό δισταγμό.

Τα «θριαμβευτικά» ίχνη του Α. Σαμαρά συνεχίζει να ακολουθεί τυφλά ο Μαριάνο Ραχόι χωρίς να δείχνει τον παραμικρό δισταγμό. Στην κοινωνική πίεση απαντά με περισσότερη πίεση και για κάποιον λόγο πιστεύει πως θα τη γλιτώσει. Έτσι, εν όψει της εντατικής προεκλογικής χρονιάς που ξεκινάει (με τοπικές/αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο και τις κοινοβουλευτικές τον Δεκέμβριο) και ενώ το Podemos βρίσκεται πρώτο σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κομματικός μηχανισμός του Λαϊκού Κόμματος παίρνει θέσει μάχης στο μέτωπο της προπαγάνδας. Ποια είναι η πρώτη φάση του σχεδίου; Η ιδεολογική κατάληψη της δημόσιας τηλεόρασης!
 
Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στην TVE, η διοίκηση του ιστορικού καναλιού μόλις προσέλαβε 11 δημοσιογράφους ως «εξωτερικούς συνεργάτες» με «συμβάσεις ορισμένου χρόνου» για την «κάλυψη των αναγκών της ερχόμενης χρονιάς στο ειδησεογραφικό τμήμα της TVE». Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν «από το παράθυρο» και φαίνεται πως στόχος της διοίκησης είναι, με «σεβασμό» στην κυβερνητική γραμμή, να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός «παράλληλης σύνταξης» στη δημόσια τηλεόραση με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των προεκλογικών εκστρατειών.
 
Και εντάξει, θα πει κανείς, ενδεχομένως κάποιοι περίοδοι να χρειάζονται πράγματι «μια χείρα βοηθείας», αφού, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, «οι εκλογές απαιτούν συνεχόμενες βάρδιες και ξενύχτια και δεν μπορούν να καλυφθούν από το σταθερό προσωπικό». Όταν όμως αντιλαμβάνεται κανείς από πού θα προέρχονται οι δημοσιογράφοι-αλεξιπτωτιστές που θα «βοηθήσουν» τους συναδέλφους τους στην κάλυψη των κρίσιμων γεγονότων που περιμένουν την Ισπανία μέσα στη χρονιά, καταλαβαίνει ευθείς αμέσως πως δεν πρόκειται για αθώες προσλήψεις, ούτε για επιθυμία «ελάφρυνσης» του μόνιμου προσωπικού από τον τεράστιο όγκο εργασίας.
 
Όπως αποκαλύπτουν στις καταγγελίες τους οι δημοσιογράφοι, οι επτά από τους 11 που θα ενισχύσουν τις τάξεις του δυναμικού προέρχονται από την Intereconomia, ένα τηλεοπτικό κανάλι με αμυδρή τηλεθέαση (επί της ουσίας ούτε η μάνα του δεν το παρακολουθεί), γνωστό για τις δεξιές και ενίοτε ακροδεξιές θέσεις του!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:22