search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:26
MENU CLOSE

Ο ιπτάμενος… ιερέας που ίδρυσε αεροπορική εταιρία για να βοηθήσει τους Έλληνες της διασποράς (Photos)

14.02.2015 15:59
Ο ιπτάμενος... ιερέας που ίδρυσε αεροπορική εταιρία για να βοηθήσει τους Έλληνες της διασποράς (Photos) - Media

Ένας Έλληνας ιερέας, που κατοικεί μόνιμα στον Καναδά ίδρυσε τη δική του αεροπορική εταιρία με σκοπό να βοηθήσει τους ομογενείς να ταξιδεύουν απευθείας προς και από την Ελλάδα.

Ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, Έλληνας ιερέας, που κατοικεί μόνιμα στον Καναδά τόλμησε το ακατόρθωτο: να ιδρύσει δική του αεροπορική εταιρεία, με σκοπό να βοηθήσει τους ομογενείς της Αμερικής να ταξιδεύουν προς και από την Ελλάδα απευθείας.

Και τα κατάφερε. Σε συνεργασία με γνωστούς επιχειρηματίες, δημιούργησε την υπερατλαντική αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines, η οποία μόλις πρόσφατα πήρε άδεια για να εκτελεί τακτικές διεθνείς πτήσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Αμερικής.


«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και το Βoeing 767-300 ER, βαμμένο με τα ελληνικά χρώματα, ζεσταίνει τις μηχανές του, προκειμένου να απογειωθεί από ελληνικό έδαφος στα μέσα Μαΐου», δήλωσε στη Real News ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SkyGreece Airlines A.E., που βλέπει τις προσπάθειες πέντε ετών να δικαιώνονται.

Σχετικά με την άδεια που έλαβε από την Καναδική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τόνισε: «Μετά την Ολυμπιακή Αεροπορία, η SkyGreece Airlines αποτελεί την πρώτη αεροπορική εταιρεία στην ιστορία της Ελλάδος που αποκτά άδεια από την Καναδική Πολιτική Αεροπορία».

Ο Μάιος θα αποτελέσει μήνα-ορόσημο για την αεροπορική εταιρεία, αφού τότε θα ανοίξει και η αεροπορική σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τον Καναδά. Θα γίνει δε η πρώτη υπερατλαντική πτήση από Θεσσαλονίκη με προορισμό το Τορόντο, με το αεροσκάφος να κάνει μία στάση 45 λεπτών στη Βουδαπέστη.

Η εταιρεία

Με έδρα της το Μαρκόπουλο Αττικής και γραφεία στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο και τη Νέα Υόρκη, η SkyGreece έχει ήδη δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα αυξηθούν στις 400 με προσωπικό που θα στελεχωθεί αποκλειστικά από Ελληνες. Ιδρύθηκε το 2012 και από το καλοκαίρι του 2014 εκτελεί δρομολόγια για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει απευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Νέα Υόρκη, Τορόντο και Μόντρεαλ, εξυπηρετώντας κατά προτεραιότητα τους Ελληνες της διασποράς.

Ποιος είναι ο πατήρ Νικόλαος

Ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής γεννήθηκε στους Μολάους της Λακωνίας πριν από 53 χρόνια. Σπούδασε στην Ιερατική Σχολή και στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια έφυγε για τον Καναδά. Τα πρώτα εννέα χρόνια ιερουργούσε σε ναό της Οτάβα στον Καναδά και στη συνέχεια στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά.


Πολυπράγμων ως χαρακτήρας, απέκτησε πτυχίο στον Χειρισμό Αεροπλάνων, στη Διοίκηση της Αεροπορίας και την Ευρωπαϊκή Αεροπορική Νομοθεσία, ενώ έχει ολοκληρώσει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Η θέση του κληρικού σε ορθόδοξη εκκλησία του εξωτερικού ήταν κομβική για τον ίδιο, αφού κάθε φορά που Ελληνες πολιτικοί επισκέπτονταν τον Καναδά, ο ίδιος μαζί με τον πρέσβη στη χώρα αναλάμβαναν τη φιλοξενία τους. Είναι παππούς και πατέρας ενός γιου και μίας κόρης, η οποία μάλιστα έχει διακριθεί στη χώρα μας στο τραγούδι.

Η κόρη του και το X-Factor

Κόρη του είναι η Ελένη Αλεξανδρή, η οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της την αγάπη για τη μουσική. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο τάλεντ σόου X-Factor, στο οποίο και διακρίθηκε (έφτασε στο στάδιο πριν από τον τελικό). Η 30χρονη Ελένη έφυγε από τον Καναδά και με την ευχή του πατέρα της προσπαθεί να καθιερωθεί στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25