search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:49
MENU CLOSE

Κινητοποιήσεις υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

15.02.2015 11:00
Κινητοποιήσεις υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές - Media

Ξεχωριστές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα, Κυριακή, στις Σκουριές εργαζόμενοι στα μεταλλεία και οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Να καθίσουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων και μέσα από έναν γόνιμο διάλογο να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μην μπει φρένο στην επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές, αλλά ταυτόχρονα να ληφθούν όλες εκείνες οι δράσεις, που θα εξασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος, κάλεσε, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλους όσοι αντιτίθενται στον εξόρυξη χρυσού στην περιοχή, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι στη σημερινή κινητοποίηση, που γίνεται στο εργοτάξιο στις Σκουριές, βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στα μεταλλεία μαζί με τις οικογένειές τους και σημείωσε: «Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να μπλεχτούμε σε επεισόδια με κανέναν συμπολίτη μας».

«Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε διάλογο με τους εργαζομένους στα μεταλλεία, αλλά είναι αφελές να θεωρείται ότι το μέγεθος της μεταλλευτικής δραστηριότητας που επιχειρείται και γίνεται στην περιοχή, μπορεί να ελεγχθεί, ώστε να μην καταστραφεί ο φυσικός πλούτος» δήλωσε, από την πλευρά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος της Συντονιστική Επιτροπής Αγώνα έναντια στην εξόρυξη χρυσού. Πρόσθεσε: «Ήδη έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα νερά μας, λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι αντίθετος με τη σημερινή κινητοποίηση εκείνων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. «Δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλέξουμε σε καυγάδες και εντάσεις. Εντός των επόμενων ημερών αναμένουμε την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι. Σήμερα πραγματοποιούν την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνας τους, άσχετα εάν δεν συμφωνούμε και μάλιστα ούτε καν στο ελάχιστο».

Υπενθυμίζεται ότι οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποιούν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, απαιτώντας «την άμεση παύση των εργασιών στις Σκουριές και την απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαραίνουν τους συναγωνιστές μας". Υπογραμμίζεται ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ευχή να μην γίνουν επεισόδια και να μην υπάρξουν εντάσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48