search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:42
MENU CLOSE

Σε… ebay η BMW Βενιζέλου των 750.000 ευρώ

15.02.2015 14:08
Από τα μυστικά κονδύλια η αγορά της BMW του Βενιζέλου; - Media

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία θα πωληθεί η τεθωρακισμένη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία θα πωληθεί η τεθωρακισμένη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κυβέρνηση αναζητά υποψήφιους αγοραστές τόσο για τη συγκεκριμένη BMW όσο για και την «αδερφή» της, αξίας 750.000 έκαστη. Και οι δύο είχαν αγοραστεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου.

Η πρώτη, όπως είναι γνωστό, προοριζόταν για τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, αλλά κατέληξε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα πουληθεί με… ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Στο ελληνικό «e-bay» θα μπουν ακόμα 350 αυτοκίνητα από το στόλο των υπουργείων, ο οποίος θα μειωθεί κατά 50%, ως απόρροια του σχεδίου για περικοπή των δαπανών. 

Η δεύτερη BMW προοριζόταν για τον εκάστοτε υπουργό Δημόσιας Τάξης, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και κατέληξε στο στόλο των πρωθυπουργικών αυτοκινήτων. Η πρώτη της εμφάνιση ως πρωθυπουργικού αυτοκινήτου είχε γίνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πάει με αυτή να παραλάβει την Ανγκελα Μέρκελ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την πώλησή τους αλλά η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μη χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξοικονομούνται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα σέρβις και τα καύσιμά τους. Την ημέρα πάντως της ορκωμοσίας στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε με ασημί Skoda.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/ Μαρία – Νίκη Γεωργαντά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:42