search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:13
MENU CLOSE

Ποιος ήταν ο δράστης των επιθέσεων στην Κοπεγχάγη – Αλληλεγγύη από Ολάντ στον λαό της Δανίας

16.02.2015 07:31
Ποιος ήταν ο δράστης των επιθέσεων στην Κοπεγχάγη - Αλληλεγγύη από Ολάντ στον λαό της Δανίας - Media

Ο δράστης των επιθέσεων της Κοπεγχάγης, που σκοτώθηκε από την αστυνομικές δυνάμεις τα ξημερώματα της Κυριακής αφού άνοιξε πυρ εναντίον του, ενήργησε, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνος και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Δανίας για τις σχέσεις του με εγκληματικές συμμορίες.

Ο ύποπτος ως δράστης των επιθέσεων της Κοπεγχάγης ήταν 22 ετών, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Δανία και το όνομά του ήταν Ομαρ ελ-Χουσέιν, σύμφωνα με τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 
Ο νεαρός είχε αποφυλακισθεί, μετά την έκτιση ποινής για επίθεση, δύο εβδομάδες πριν από τις επιθέσεις που χαρακτηρίσθηκαν «τρομοκρατικές ενέργειες».
 
Ο νεαρός, που σκοτώθηκε από την αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακής αφού άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, ενήργησε, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνος και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Δανίας για τις σχέσεις του με εγκληματικές συμμορίες.
 
Αλληλεγγύη από Ολάντ και «Είμαι Δανός»
 
«Οι ίδιοι στόχοι» επλήγησαν χθες στην Κοπεγχάγη και τον Ιανουάριο στις επιθέσεις του Παρισιού, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αποχωρώντας από την πρεσβεία της Δανίας όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον δανικό λαό.


 
«Οι ίδιοι στόχοι επελέγησαν από τους τρομοκράτες… είναι προφανές ότι υπάρχει εδώ μία σχέση, που δεν παραπέμπει στην ύπαρξη δικτύου, αλλά απλώς αποδεικνύει την ίδια αποφασιστικότητα των τρομοκρατών να πλήττουν αυτό που είμαστε, αυτό που αντιπροσωπεύουμε, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου, της προστασίας που κάθε πολίτης, όποια και αν είναι η θρησκεία του, πρέπει να μπορεί να απολαμβάνει», είπε.


 
Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Φρανσουά Ολάντ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία με το σύνθημα «Jer er Dansk» (Είμαι Δανός) και κρατώντας χαρτόνια που έγραφαν στα γαλλικά και στα δανικά: «Είμαι Charlie, Είμαι Αστυνομικός, Είμαι Εβραίος, Είμαι Δανός».


 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11