search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51
MENU CLOSE

Σε θέσεις μάχης τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ – Πως διαμορφώνονται τα στρατόπεδα

16.02.2015 08:43
Σε θέσεις μάχης τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ – Πως διαμορφώνονται τα στρατόπεδα - Media

Θέσεις μάχης παίρνουν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, δελφίνοι και βαρόνοι ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της προσεχούς Πέμπτης.

 (Αναδημοσίευση από tovima.gr)
 
Θέσεις μάχης παίρνουν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, δελφίνοι και βαρόνοι ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της προσεχούς Πέμπτης, ενώ οι … πραιτωριανοί της σημερινής ηγεσίας προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τις συστοιχίες πυρών που θα δεχθεί ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο θα υπερασπιστούν με ένταση.
 
Οι δελφίνοι της ΝΔ έχουν δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης και τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο κορυφώνεται η μάχη για την ανάπτυξη της στρατηγικής τους. Τις τελευταίες ώρες ξεκίνησε και δειλά-δειλά έντονος διαγκωνισμός για τον προσεταιρισμό νυν και πρώην βουλευτών, πολιτευτών, στελεχών του κομματικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Επί της ουσίας οι «στρατοί» οργανώνονται, ενώ οι «πραιτωριανοί» της σημερινής ηγεσίας ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους και σχεδιάζουν να υπερασπισθούν με μεγάλη ένταση τον κ. Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ, η οποία θα συνεδριάσει, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, καθώς αναμένονται πολλές επιθέσεις.
 
Η κινητικότητα είναι έντονη και συνεχίζονται οι επαφές, οι επικοινωνίες και οι συναντήσεις πολλών στελεχών της ΝΔ που αγωνιούν για την επόμενη μέρα στο κόμμα, ενώ αναμένεται, είτε σήμερα είτε το αργότερο αύριο, η συνάντηση της Μαριέττας Γιαννάκου με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Η πρώην υπουργός θα επισκεφθεί τον κ. Καραμανλή για να τον ενημερώσει τι συζητήθηκε στο πρόσφατο «μυστικό δείπνο» των «14» που διοργάνωσε και το οποίο η νυν ηγετική ομάδα χαρακτήρισε «παρασυναγωγή», και θα του ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες για το καλό της παράταξης.
 
Οι συμμετέχοντες στο δείπνο της κυρίας Γιαννάκου (σ.σ. θα υπάρξει και νέα συνάντησή τους πριν από την Κ.Ο. αλλά αυτή τη φορά σε σπίτι κορυφαίου στελέχους) ήδη έχουν βγει πολύ επιθετικά έναντι της σημερινής ηγεσίας, ενώ πρόσφατες κινήσεις έγιναν για το ψήφισμα του ΕΛΚ, το οποίο ήταν αφορμή για εσωκομματική σύγκρουση με πιο χαρακτηριστική αυτή του Μανώλη Κεφαλογιάννη (επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ) και του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη.
 
Την ίδια ώρα ο Νότης Μηταράκης, πρώην υφυπουργός και νυν βουλευτής Χίου, ετοιμάζει την Τρίτη δείπνο με 25 βουλευτές που είναι πιο κοντά στον κ. Σαμαρά, ενώ ήδη οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με όσους αμφισβητήσουν τον πρόεδρο της ΝΔ στην Κ.Ο. με τον δεύτερο να σχεδιάζει και αυτός αντίστοιχο δείπνο υποστηρικτικό στην νυν ηγεσία και δηλώνει ότι κυριολεκτικά θα γίνει χαμός.
 
Οι εξελίξεις, ανάλογα βέβαια και την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους, αναμένεται να επιταχυνθούν, καθώς κανέναν δεν συμφέρει η παρατεταμένη διάρκεια διαλυτικών φαινομένων που αποτελεί τροχοπέδη στην άσκηση των αντιπολιτευτικών καθηκόντων της ΝΔ. 
 
 Στην Κ.Ο. είναι σίγουρο ότι θα μιλήσουν και θα ασκήσουν κριτική, η Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. θα θέσει ανοικτά θέμα ηγεσίας), ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Φωτεινή Πιπιλή, κ.α., ενώ τον κ. Σαμαρά αναμένεται να υπερασπισθούν εκτός από τους κκ. Βορίδη και Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σταμάτης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Κώστας Καραγκούνης, κ.α.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51