search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Δανία: Κατηγορίες σε δύο άνδρες για συνέργεια στις φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη

16.02.2015 09:33
Δανία: Κατηγορίες σε δύο άνδρες για συνέργεια στις φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη - Media

Η αστυνομία στη Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες για συνέργεια σχετικά με τις δύο φονικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα, εις βάρος δύο ατόμων που συνελήφθησαν χθες.

Η αστυνομία στη Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες για συνέργεια σχετικά με τις δύο φονικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα, εις βάρος δύο ατόμων που συνελήφθησαν χθες.
 
"Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι βοήθησαν μέσω της παροχής συμβουλών και με ενέργειές τους τον δράστη (των επιθέσεων) στο Κρουνττόντεν και στο Κρίσταλγκεϊντ", σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία αναφέρεται στον τόπο των δύο επιθέσεων.
 
Ο ένοπλος εισέβαλε το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα καφέ της πρωτεύουσας όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση με θέμα την ελευθερία του λόγου και ομιλητή τον σουηδό καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του επειδή είχε φιλοτεχνήσει σατιρικά σκίτσα όπου ο προφήτης Μωάμεθ απεικονιζόταν ως σκύλος.
 
Ο Βιλκς δεν τραυματίστηκε, αλλά νεκρός έπεσε ένας 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης επιτέθηκε σε συναγωγή σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Λίγες ώρες αργότερα, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, ο ύποπτος σκοτώθηκε.
 
Τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας ανέφεραν ότι ο ύποπτος ως δράστης ήταν 22 ετών, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Δανία και το όνομά του είναι Ομαρ ελ-Χουσέιν. Ο νεαρός είχε αποφυλακισθεί, μετά την έκτιση ποινής για επίθεση, δύο εβδομάδες πριν από τις χθεσινές επιθέσεις που χαρακτηρίσθηκαν "τρομοκρατικές ενέργειες".
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35