search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο φέρνει η κυβέρνηση – Τι προβλέπεται για κινητικότητα και αξιολόγηση

16.02.2015 09:53
Οι αλλαγές που φέρνει η «λίστα Βαρουφάκη» στο Δημόσιο - Media

Ο σχεδιασμός προβλέπει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού. Ειδικοί από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ θα συμβάλλουν με την τεχνογνωσία τους στην ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού.

Μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός προβλέπει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού. Ειδικοί από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ θα συμβάλλουν με την τεχνογνωσία τους στην ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού.
 
Σύμφωνα με το «Έθνος», μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα στο 2015. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων έως και θεσμοθέτηση νέων συστημάτων αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων.
 
Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις αλλαγές στο κράτος εντός του 2015 με στόχο να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά αξιοποιώντας και το momentum, δηλαδή τη στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από σημαντικό τμήμα των πολιτών, αναφέρει η εφημερίδα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη δημόσια διοίκηση στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ' όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σταυρόπουλος.
 
Αναφορικά με την κινητικότητα, το ρεπορτάζ του «Έθνους» αναφέρει ότι το πρώτο κύμα αφορά την επανατοποθέτηση των 3.900 που είναι σε διαθεσιμότητα, το δεύτερο τη σταδιακή τοποθέτηση των 6.000 αδιόριστων του ΑΣΕΠ, ενώ στο τρίτο θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μετακίνηση προσωπικού από όλο το Δημόσιο. Η κινητικότητα θα έχει εθελοντικό, αλλά και υποχρεωτικό χαρακτήρα στις περιπτώσεις που γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη μία δομή στην άλλη.
 
Παράλληλα, το νέο σύστημα αξιολόγησης αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Δεν θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή.
 
Το «Έθνος» αναφέρει ότι εξετάζεται, το γαλλικό μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγονται από τον προϊστάμενο οι τρεις καλύτεροι ανά υπηρεσία και κατόπιν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη διοικητική μονάδα καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την εισήγηση του προϊσταμένου τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:24