search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43
MENU CLOSE

Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα το Eurogroup

16.02.2015 15:45
Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα το Eurogroup - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 5 το απόγευμα, η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα την Ελλάδα. Είναι πιθανό η σημερινή συνεδρίαση να καταλήξει σε ναυάγιο, ειδικά μετά την απόρριψη από την Ελλάδα, πρότασης του Γ.Ντάισελμπλουμ που προβλέπει παράταση του μνημονίου.

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 5 το απόγευμα, η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα την Ελλάδα. 
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι το κείμενο που παρουσίασε ο Γ.Ντάισελμπλουμ ως βάση της συζήτησης αλλάζει άρδην τα δεδομένα, καθιστώντας πρακτικά ανέφικτη την επίτευξη συμφωνίας στην παρούσα συνεδρίαση.
 
Το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν όπου επιβεβαιώθηκε το βαρύ κλίμα, που αναμένεται να αντιμετωπίσει η ελληνική αντιπροσωπεία.
 
Στη συνέχεια η κυβέρνηση διέψευσε τις διαρροές περί συζητήσεων για ισοδύναμα μέτρα ξεκαθαρίζοντας ότι ο ρόλος των εργασιών των τεχνικών κλιμακίων ήταν η καταγραφή των θέσεων και των συγκλίσεων/αποκλίσεων των δύο πλευρών και όχι η διαπραγμάτευση για ισοδύναμα μέτρα στο υπάρχον πρόγραμμα.


 
Πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον επικεφαλής της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ και αργότερα με Ντάσιλεμπλουμ και Μοσκοβισί σε μία προσπάθεια να λειανθεί το έδαφος πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων.
 
Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας. Όπως είπε, «όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ένα πρόγραμμα, τότε δεν έχω να σκεφτώ άλλες επιλογές», πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά του, ο γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν τάχθηκε υπέρ της παράτασης του ήδη υπάρχοντος προγράμματος :«Η καλή λύση είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες το σενάριο να διενεργηθεί ένα έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη παρασκευή, ώστε να μεσολαβήσει ο απαραίτητος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43