search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:05
MENU CLOSE

Γαλλία: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι για την βεβήλωση εκατοντάδων τάφων (Photos)

16.02.2015 17:26
Γαλλία: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι για την βεβήλωση εκατοντάδων τάφων (Photos) - Media

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν και προφυλακίσθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη βεβήλωση ενός εβραϊκού κοιμητηρίου στην ανατολική Γαλλία, το σοβαρότερο τέτοιο περιστατικό εδώ και 25 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Σαβέρν.

 
Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν και προφυλακίσθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη βεβήλωση ενός εβραϊκού κοιμητηρίου στην ανατολική Γαλλία, το σοβαρότερο τέτοιο περιστατικό εδώ και 25 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Σαβέρν.

Ένας εκ των ανηλίκων, που έχουν ηλικία μεταξύ 15 και 17 ετών, παραδόθηκε σήμερα το πρωί στους αστυνομικούς, δήλωσε ο εισαγγελέας Φιλίπ Βανιέ. Κανένας από τους ανηλίκους, όλοι τους κάτοικοι της περιοχής, δεν είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τη βεβήλωση εκατοντάδων τάφων στη Σαρ-Ινιόν καταδίκασαν οι αρχές και η εβραϊκή κοινότητα, στον απόηχο των επιθέσεων της Κοπεγχάγης και ένα μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων περιλαμβανομένων 4 σε μία ομηρία που εκτυλίχθηκε σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Συνολικά 250 τάφοι βεβηλώθηκαν, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.
Στην πλειονότητα των ζημιών, οι δράστες «αναποδογύρισαν επιτύμβιες στήλες και ξεκόλλησαν κολώνες. Κάποιο τάφοι ανοίχθηκαν χωρίς όμως να πειράξουν τις σορούς» εξήγησε ο εισαγγελέας.

«Το μνημείο που είναι αφιερωμένο στο θύματα του ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην είσοδο του νεκροταφείο, υπέστη επίσης ζημιές» προσέθεσε ο ίδιος.

«Σήμερα το πρωί, ένας νεαρός άνδρας προσήλθε στην χωροφυλακή του Σαρ-Ινιόν προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στη βεβήλωση» είπε ο εισαγγελέας.

Ο νεαρός αυτός «κατήγγειλε ότι (συμμετείχαν) και άλλα αγόρια. Συνολικά ήταν 5, όλοι τους ανήλικοι».

Οι δράστες προέβησαν σε αυτές τις πράξεις το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Αισθάνονται «σοκαρισμένοι από την εξέλιξη των γεγονότων, έχουν εντυπωσιασθεί από την απόφαση των αρχών να τεθούν υπό κράτηση» διευκρίνισε ο Βανιέ.

Πρόκειται για το σοβαρότερο ανάλογο περιστατικό που έχει συμβεί στη Γαλλία μετά τη βεβήλωση το 1990 του εβραϊκού κοιμητηρίου του Καρπεντράς (νότια) από σκίνχεντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:03