16/12/2018 09:19:19
2.11.2009

Συνάντηση Παπανδρέου - Ιερώνυμου

Συνάντηση Παπανδρέου - Ιερώνυμου - Media

Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα που είχε η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, φαίνεται ότι λόγω του καλού κλίματος που υπήρξε τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που υπάρχουν μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.  Μετά το πέρας της συνάντησης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δήλωσε  ότι «Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ελληνική κοινωνία και να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας σε τομείς όπως η πρόνοια, η φτώχεια και η μετανάστευση. Συμφωνήσαμε ότι θα διαμορφώσουμε επιμέρους επιτροπές, ώστε με θετικό πνεύμα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σημαντική συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός .

«Συζητήσαμε πολλά θέματα, άκουσα τις απόψεις του πρωθυπουργού, είπα και τις δικές μου, όμως εγώ είμαι ένα πρόσωπο, ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου» δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε λέγοντας « θα μεταφέρω τη συζήτησή μας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα της συνεργασίας ιδιαίτερα για θέματα πρόνοιας θα το αγκαλιάσει η ΔΙΣ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.