search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:36
MENU CLOSE

Κυρ-έφορα, περαίωσα τα παιδιά…

19.09.2010 21:53
Κυρ-έφορα, περαίωσα τα παιδιά…    - Media

Ο ελευθεροεπαγγελματίας Μιχάλης Ξυπολυτίδης είναι ο πρώτος Έλληνας πολίτης που, υπακούοντας στα κελεύσματα του πρωθυπουργού, έσπευσε στην οικεία του ΔΟΥ και υπέβαλε αίτηση περαίωσης των ανέλεγκτων υποθέσεών του για τα έτη 2000-2009. Με στόχο τον γενικό παραδειγματισμό, το «Π» δημοσιεύει αυτούσια τη διευκρινιστική επιστολή του ευσυνείδητου επιχειρηματία που υποβλήθηκε συνημμένα με την αίτηση.

Ο ελευθεροεπαγγελματίας Μιχάλης Ξυπολυτίδης είναι ο πρώτος Έλληνας πολίτης που, υπακούοντας στα κελεύσματα του πρωθυπουργού, έσπευσε στην οικεία του ΔΟΥ και υπέβαλε αίτηση περαίωσης των ανέλεγκτων υποθέσεών του για τα έτη 2000-2009. Με στόχο τον γενικό παραδειγματισμό, το «Π» δημοσιεύει αυτούσια τη διευκρινιστική επιστολή του ευσυνείδητου επιχειρηματία που υποβλήθηκε συνημμένα με την αίτηση.

«Κυρ-Έφορα,

Είμαι, αν θυμάσαι, ο Μιχάλης ο ψιλικατζής από απέναντι, που το 2003 έχασα από την τσέπη μου 3.500 ευρώ και τα βρήκες εσύ, στη δικιά σου τσέπη, μετρημένα και σε φάκελο… Δεν είχα παρά να σου τα χαρίσω ως εύρετρα, συνεκτιμώντας το γεγονός πως μάζεψες εγκαίρως το μάτι σου όταν έπεσε σε κείνα τα παλιομηδενικά που μας είχανε ξεφύγει στο βιβλίο Εσόδων.

Άλλες εποχές τότε, κυρ-Έφορά μου. Γεννούσε κι ο κόκοράς μας. Όλη η περιοχή ήταν ένα εργοτάξιο. Ένα συνεργείο πέρναγε από μπρος κι έκανε Ολυμπιακό κολονομπήξιμο κι άλλο συνεργείο ακολουθούσε από πίσω κι έκανε Ολυμπιακό κολονοβγάλσιμο. Από μια κόκα-κόλα κι ένα κρουασάν να έπαιρνε κάθε Αλβανός πριν πέσει από τη σκαλωσιά και… περαιωθεί, από ένα σάντουιτς σολομού και ένα γάλα σόγιας να έπαιρνε κάθε μηχανικός και εργολάβος που μόλις είχε πληρωθεί, το έβγαζα το μηνιάτικο. Κάτι η γκουρμέ ΔΟΥ σας, κάτι τα υπερκαταναλωτικά εργοτάξια, ντελικατέσεν το είχα κάνει το μαγαζί. Ώς και μούσλι με κράνμπερι και παπάγια από τη Γαλλία παράγγελνα για την εκλεκτή πελατεία. Μέχρι που άλλαξε ο καιρός κι έμεινα με την παπάγια. Πέρσι σκουλήκιασε η τελευταία σακούλα και την έριξα στις βιολογικές αγγουριές που έχω πίσω από το μαγαζί για λίπασμα κομπόστ. Είμαι της πράσινης ανάπτυξης κι εγώ. Ό,τι σκουληκιάζει απ’ την παλιά εποχή, το ρίχνω στον αγγουρώνα…

Λυπάμαι που το λέω, κυρ-Έφορα, αλλά και το Σχέδιο Ρύθμισης για το κλείσιμο των φορολογικών εκκρεμοτήτων να μην ήτανε, εμένα προσωπικά μία περαίωση μου τη χρωστάτε… Διότι εγώ επένδυσα σε σας. Ήρθα και το άνοιξα το μαγαζί εδωνά επειδή όλοι με διαβεβαίωναν πως, ακόμα κι αν ενσκήψει Αρμαγεδδώνας, οι εφοριακοί θα παραμείνουν το τελευταίο προπύργιο. Και δεν έχω παράπονο, εσείς προσωπικά τον έχετε ακόμα τον τρόπο σας και στέλνετε πού και πού την όμορφη κλητήρα σας και μου κάνει τα τσικλητήρεια… Το πολύ το προσωπικό όμως τη βγάζει με ένα πακέτο φρυγανιές Παπαδοπούλου τον μήνα… Ο τζίρος μου δεν φτάνει πια ούτε για το ρεύμα… Εμένα που κάποτε περνούσε απ’ το μαγαζί μου ο Ζακ Ρογκ πιο συχνά κι από τον ταχυδρόμο. Τότε που παραπάτησε πάνω στην επιθεώρηση κι έπεσε στην Ολυμπιακή τρούπα, εγώ ήμουνα που του έβαλα πάγο στο κότσι, εγώ του σέρβιρα στον ακάλυπτο τη στραπατσάδα της ψυχικής οδύνης. Έχω ακόμα τις φωτογραφίες καρφιτσωμένες στο φελιζόλ, κάτω από τους απλήρωτους λογαριασμούς. Καμιά φορά, όταν τους ξεκαρφιτσώνω για να κάνω τη σούμα με το κομπιουτεράκι, τις βλέπουν τα πρεζόνια και οι άστεγοι που έρχονται να μου ζητήσουν ψιλά πριν πάνε να την πέσουν στα Ολυμπιακά τους καταλύματα και με ρωτάνε τρεκλίζοντας: “Αυτός εκεί, ρε παλληκάρι, που τρώτε μαζί σφουγγάτο δεν είναι ο Πολ Τόμσεν;”. Μπερδεύουνε τους επιθεωρητές, τις εποχές, τις κυβερνήσεις…

Ένιγουεϊ, κυρ-Έφορα… Δεδομένου ότι παραμένω φορολογικώς ανήμερος εδώ και κάμποσα χρόνια, βούλομαι να θέσω μαζί σας σε εφαρμογή τη διαδικασία της περαίωσης. Για τον λόγο αυτόν, πέραν των απλήρωτων λυπητερών της τελευταίας εννιαετίας, θα σας στείλω σήμερα το μεσημέρι τις δυο κυριότερες ανέλεγκτες και ανεξέλεγκτες υποθέσεις της ζωής μου, τα ανήλικα τέκνα μου, Σταύρο και Μαρικάκι, για να τα βάλετε εσωτερικά στη ΔΟΥ και να περαιώσετε μέχρι τα 18 τους χρόνια, τουλάχιστον, την ανατροφή και την εκπαίδευσή τους, ήτοι το ζην και το ευ ζην. Την εφορία τους και την ευφορία τους… Είναι εμβολιασμένα, έχουν πάει πρόσφατα οδοντίατρο, έχουν αγορασμένα όλα τα βιβλία των φροντιστηρίων, φόρμες γυμναστικής, και θα τους έχω βάλει και μαζί, από το μαγαζί, μπισκότα για τα πρωινά ενός μήνα. Και τα δύο παιδιά έχουν γεννηθεί από το 2000 και εντεύθεν, οπότε συγκαταλέγονται στις χρήσεις που υπάγονται στη ρύθμιση.

Εγώ, όταν με το καλό τακτοποιήσω τις εκκρεμότητες, θα το κλείσω το μαγαζάκι, θα βάλω τις φωτογραφίες στο πορτοφόλι και θα πάμε μαζί με τη γυναίκα μου στο Βέλγιο μήπως βρούμε τον Ζακ Ρογκ, τον συγκινήσουμε και μας προσλάβει ως στραπατσαδουργούς και παγοθέτες της Ολυμπιακής Επιτροπής. Είμαστε, βλέπεις, αμετανόητα κολλημένοι στην εποχή της πρώτης επιτήρησης… Τότε που γεννούσανε οι κόκορες καταδικάζοντας τις μελλοντικές κότες σε στειρότητα…

ΥΓ. Φροντίστε στο πλαίσιο της περαίωσης να πάρουν τα παιδιά κάνα Proficiency και κάνα Superieur… Και μην τσιγγουνευτείτε στα φροντιστήρια… Να διαθέτουν τις απαραίτητες βάσεις τότε που θα έρθουν να διαπρέψουνε κοντά μας στο εξωτερικό…».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:32