23/01/2019 10:25:56

Στον αέρα βγάζει ο Βαρουφάκης τα προσχέδια Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ

Βαρουφάκης: Nέα δημοσιονομική σύσφιξη θα είναι μόνο για λόγους τιμωρίας - Media

Στην δημοσιότητα αναμένεται να δώσει από ώρα σε ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης τα προσχέδια Πιερ Μοσκοβισί και Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, μετά και το ντόρο που ξέσπασε εντός και εκτός συνόρων.
 
Πρόκειται φυσικά για το επίμαχο κείμενο Μοσκοβισί που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης και το τροποποιημένο από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που απορριφθεί από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  θα βγάλει στον «αέρα» και τις ομιλίες που έκανε εντός και εκτός Eurogroup ώστε να σταματήσει η όποια παραφιλολογία σχετικά με το τι είπε και τι όχι στο εν λόγω συνέδριο.
 
Το κείμενο που έδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας θα δοθεί στα ΜΜΕ σε μορφή Word – ενώ αυτό του Ντάισελμπλουμ σε μορφή φωτοαντιγράφου.
 
Ο υπουργός μάλιστα, προσανατολίζεται στο να μην μεταφράσει τα έγγραφα αυτά ώστε να μην γίνει οποιαδήποτε παρανόηση στην ερμηνεία.
 
Οι ίδιοι κύκλοι δε τονίζουν ότι δεν ισχύει ότι ο υπουργός Οικονομικών εισήλθε στο Eurogroup, χωρίς πρόγραμμα, αντίθετα τονίζουν ότι διέθετε ολοκληρωμένο πρόγραμμα γέφυρα καταγεγραμμένο  σε περίπου 100 σελίδες και μάλιστα περί τα 10 άτομα από την ομάδα του αναπροσάρμοζαν το εν λόγο σχέδιο ανάλογα με τις επισημάνσεις που γίνονταν κατά τη διάρκεια του Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.