11/08/2020 04:30:29

Ο Δένδιας κατά της κατάργησης των στρατοπέδων συγκέντρωσης

Ο Δένδιας κατά της κατάργησης των στρατοπέδων συγκέντρωσης - Media
 
Για κυβερνητική επιχείρηση αποδόμησης του ολοκληρωμένου συστήματος Ασύλου και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζας, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.
 
 Με τις αλλαγές που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση «εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται [..] τους κινδύνους σχετικά με τη διευκόλυνση της διακίνησης παρανόμων μεταναστών, της εκμετάλλευσης των τελευταίων από εγκληματικούς κύκλους και της επιστροφής του κέντρου της Αθήνας και των άλλων πόλεων στη δραματική κατάσταση στην οποία ευρίσκονταν πριν τον Ιούνιο του 2012 σημειώνει, σε σχετική γραπτή δήλωσή του, ο κ. Δένδιας.
 
 Προτείνει μάλιστα στη νέα κυβέρνηση «να εφαρμόσει πλήρως το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το άσυλο και τη μετανάστευση, να επιλύσει τα λειτουργικά προβλήματα που τυχόν προέκυψαν στα Προαναχωρησιακά Κέντρα (στους τομείς της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της σίτισης) αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, να αναπτύξει τον Κλάδο Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είχε προβλεφθεί με το Νόμο για την Αναδιοργάνωσή της (ν.4249/2014) και να αναθερμάνει τις συμμαχίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Νότου για την αλλαγή του Κανονισμού του Δουβλίνου».
 
 Καταλήγει, δε, σημειώνοντας ότι η εγκατάλειψη της πολιτικής αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και επιστροφής των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης, θα αποτελέσει σφάλμα σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα, με καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια της χώρας

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.