search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:04
MENU CLOSE

Η Ιταλία βγάζει στον δρόμο 4.800 στρατιώτες για την αποτροπή επιθέσεων εξτρεμιστών

18.02.2015 06:19
Η Ιταλία βγάζει στον δρόμο 4.800 στρατιώτες για την αποτροπή επιθέσεων εξτρεμιστών - Media

Ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων ενέκριναν σχέδιο το οποίο προβλέπει να αναπτυχθούν 4.800 στρατιώτες στους δρόμους πόλεων όλης της Ιταλίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής ενεργειών εξτρεμιστών, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων ενέκριναν απόψε ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει να αναπτυχθούν 4.800 στρατιώτες στους δρόμους πόλεων όλης της Ιταλίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής ενεργειών εξτρεμιστών, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
 
Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των αξιωματούχων αυτών, αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί θα φρουρούν κρίσιμες εγκαταστάσεις και τοποθεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος επιθέσεων έως τον Ιούνιο σε πρώτη φάση.
 
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης 500 στρατιωτικοί σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στη Ρώμη, όπου ήδη άνδρες των ενόπλων δυνάμεων συμβάλλουν στη φρούρηση διπλωματικών αποστολών και κατοικιών, της συναγωγής της ιταλικής πρωτεύουσας και εβραϊκών σχολείων.
 
Εξάλλου, στρατιώτες αναμένεται να τοποθετηθούν σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.
 
Τα έκτακτα αυτά μέτρα αποφασίστηκαν μετά τις επιθέσεις ενόπλων στην Κοπεγχάγη το Σάββατο, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, αλλά και εκείνες που είχαν διαπραχθεί στο Παρίσι τον περασμένο μήνα.
 
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούν τη Ρώμη πιθανό στόχο εξτρεμιστών, ιδίως διότι φιλοξενεί το Βατικανό.
 
Στο παρελθόν έχουν διατυπωθεί σε ιστοτόπους που χρησιμοποιούν ισλαμιστές αόριστες απειλές εναντίον του πάπα Φραγκίσκου και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο είχε επισημάνει σε μια εκδήλωση στην οποία είχε λάβει μέρος μαζί με ανώτερα στελέχη της καθολικής εκκλησίας ότι δεν είναι ενήμερος για κάποια συγκεκριμένη απειλή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:03