search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Σύγκρουση για τα κουπόνια

19.09.2010 13:51
Σύγκρουση για τα κουπόνια - Media

Στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με δεδομένη την εναντίωση στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη», συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, με άξονα το ΠΑΜΕ, αναπτύσσουν επιμέρους και άμεσα μέτωπα πάλης για την αποτροπή μέτρων που απομυζούν το λαϊκό εισόδημα.

Στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με δεδομένη την εναντίωση στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη», συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, με άξονα το ΠΑΜΕ, αναπτύσσουν επιμέρους και άμεσα μέτωπα πάλης για την αποτροπή μέτρων που απομυζούν το λαϊκό εισόδημα.

Έτσι, τις προηγούμενες μέρες στη ΔΕΘ, όπου χθες η Αλέκα Παπαρήγα έδινε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, το ΠΑΜΕ, η Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) παρουσίασαν ενιαίο πλαίσιο πάλης, υπό το οποίο διοργανώνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, στις 23 του μήνα.

Οι παραπάνω οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τις επερχόμενες αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ και πετρέλαιο θέρμανσης.

Ωστόσο το επόμενο διάστημα κεντρικό πεδίο σύγκρουσης μεταξύ ΚΚΕ και κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει το ζήτημα του νέου νόμου για τις δαπάνες στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, ο οποίος καταργεί τα κουπόνια.

Το ΚΚΕ, ήδη από τη συζήτηση στη Βουλή, στα τέλη Ιουλίου, έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τον νόμο, αμφισβητώντας ευθέως και δημοσίως την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί καταπολέμησης του «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Αντιθέτως, θεωρώντας ότι το ζήτημα έχει πολιτικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στην εσωτερική ζωή και λειτουργία των κομμάτων στοχοποιώντας ιδιαίτερα το ΚΚΕ, το οποίο έχει κύρια πηγή εσόδων τις εισφορές των μελών και οπαδών του.

Σύμφωνα με τον Ν. 3870/2010, έσοδα για τους συνδυασμούς και για τους υποψηφίους νοούνται μόνο ποσά από εισφορές φυσικών προσώπων, ωστόσο «καταργείται η δυνατότητα των συνδυασμών για εξεύρεση πόρων μέσω της διάθεσης κουπονιών».

Η Κ.Ε. του ΚΚΕ, κάνοντας πράξη την προειδοποίηση του κόμματος, εξέδωσε πριν από λίγες μέρες ανακοίνωση για την τρίμηνη οικονομική του εξόρμηση τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο, προκειμένου να στηρίξει τη δράση του κόμματος και τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Καλεί όσους το στηρίζουν να το «ενισχύσουν άφοβα και θαρραλέα» και να σταθούν δίπλα του «στη μάχη που δίνει για να μην περάσουν οι απειλές, οι συκοφαντίες της κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι «δεν θα γίνει κόμμα ούτε κρατικοδίαιτο ούτε ελεγχόμενο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες». Σύμφωνα με τα στελέχη της Κ.Ε., ο νόμος «οδηγεί στην απαγόρευση της οικονομικής εξόρμησης όλων των οργανώσεων του εργατικού λαϊκού μαζικού κινήματος» και «μόνο οι αρεστές και ενισχυόμενες από επιχειρηματίες, κράτος και Ε.Ε. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) θα μπορούν να λειτουργήσουν».

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η κυβέρνηση…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35