search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:34
MENU CLOSE

Ντ΄Αλέμα: Να βοηθήσουμε τον Τσίπρα να απομακρύνει την εχθρότητα των Γερμανών και να πετύχει λύση

19.02.2015 11:00
Ντ΄Αλέμα: Να βοηθήσουμε τον Τσίπρα να απομακρύνει την εχθρότητα των Γερμανών και να πετύχει λύση - Media

Οι Έλληνες δεν θα τιμωρηθούν για τις προεκλογικές εκστρατείες άλλων χωρών, δηλώνει ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, υποστηρίζοντας ότι η Ιταλία πρέπει να στηρίξει τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση. 

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στην εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης "Otto e mezzo" του τηλεοπτικού καναλιού La 7.
 
Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Λίλι Γκρούμπερ σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη και τη στάση της κυβέρνησης Ρέντσι, ο Ντ΄Αλέμα τόνισε: «Η Ιταλία πρέπει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να βρεθεί μια λογική λύση και συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες δεν λένε ότι δεν θέλουν να πληρώσουν το χρέος τους, ζητούν ένα δάνειο-γέφυρα. Ζητούν, δηλαδή, περισσότερο χρόνο. Η Ιταλία πρέπει να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα να πετύχει μια λογική λύση και να απομακρύνει την εχθρότητα των Γερμανών. Δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι Έλληνες λόγω των προεκλογικών εκστρατειών άλλων χωρών».
 
Σε σχόλιο του δημοσιογράφου της Κοριέρε Ντέλα Σέρα Μάσσιμο Φράνκο, ότι «Ισπανία και Πορτογαλία αντιτίθενται σε περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα» το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς απάντησε: «Η κατάσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνον μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί, αλλά το αποτέλεσμα της "θεραπείας" αυτής που επελέγη ήταν μια τρομακτική αύξηση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Θεωρώ ότι οι λανθασμένες αυτές θεραπείες δεν πρέπει να εφαρμοσθούν, πλέον, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Πορτογαλία. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, διότι χωρίς ανάπτυξη, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε τα χρέη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31