search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:49
MENU CLOSE

Διαφωνία Βρυξελλών-Βερολίνου για την Ελλάδα

19.02.2015 13:21
Διαφωνία Βρυξελλών-Βερολίνου για την Ελλάδα - Media

Για διαφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου, όσον αφορά στο ελληνικό αίτημα, το οποίο έσπευσε να απορρίψει η Γερμανία, κάνουν λόγο διεθνείς αναλυτές, ενώ και κύκλοι της Κομισιόν επισημαίνουν ότι η διαπραγμάτευση αρχίζει με τη συνεδρίαση του Euroworkingroup.

Για διαφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου, όσον αφορά στο ελληνικό αίτημα, το οποίο έσπευσε να απορρίψει η Γερμανία, κάνουν λόγο διεθνείς αναλυτές, ενώ και κύκλοι της Κομισιόν επισημαίνουν ότι η διαπραγμάτευση αρχίζει με τη συνεδρίαση του Euroworkingroup.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία θα επιχειρήσει να αλλαχθεί το ελληνικό κείμενο στο Eurogroup.

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την Ελλάδα να δεσμευθεί ρητά στην εφαρμογή των προηγούμενων συμφωνιών για μεταρρυθμίσεις, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μια ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο που απέρριψε τη νέα πρόταση της Αθήνας για την παράταση της ισχύος της δανειακής σύμβασης.

O εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε ότι η επιστολή της Αθήνας δεν είναι πρόταση που οδηγεί σε ουσιαστική λύση, συμπληρώνοντας ότι κινείται στην κατεύθυνση μιας χρηματοδότησης-γέφυρας και δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προγράμματος». Σύμφωνα με το Βερολίνο, η ελληνική επιστολή δεν πληροί  τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup τη Δευτέρα.
 

Νωρίτερα, ως θετικό πρώτο βήμα έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε σήμερα στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.
Σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου «master financial assistance facility agreement».
Όπως εξήγησε ο Μ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα. Ο ίδιος διευκρίνισε, επίσης, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο EWG και αύριο στο Εurogroup.
Το ελληνικό αίτημα «ανοίγει το δρόμο για έναν λογικό συμβιβασμό» πρόσθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Γκάβιν Χιούίτ του BBC έγραψε στο Twitter για "σαφείς διαφορές μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου για την εξεύρεση λύσης στην ελληνική κρίση".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24