search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:54
MENU CLOSE

Ο τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν έρχεται στην Αθήνα (Photos)

19.02.2015 14:02
Ο τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν έρχεται στην Αθήνα (Photos) - Media

Ο Γερμανός σκηνοθέτης τουρκικής καταγωγής Φατίχ Ακίν θα έρθει στην Αθήνα, με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας, «The cut» στον κινηματογράφο Δαναό στις 24 Φεβρουαρίου

Ο Γερμανός σκηνοθέτης τουρκικής καταγωγής Φατίχ Ακίν θα έρθει στην Αθήνα, με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας, «The cut» στον κινηματογράφο Δαναό στις 24 Φεβρουαρίου. Την επόμενη μέρα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ινστιτούτο Γκαίτε. 

Ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης για το «Μαζί ποτέ», ζει και εργάζεται στην Γερμανία. Έχει βέβαια, μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα για αυτό και έχει βρεθεί στα μέρη μας αρκετές φορές. Να θυμίσουμε ότι στην κωμωδία του «Soul Kitchen» τόσο ο κινηματογραφικός του ήρωας, ο Ζήνος Καζαντζάκης, ήταν ελληνικής καταγωγής, όσο και ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε, ο Αδάμ Μπουσδούκος, που είναι και προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη. 

Η νέα του ταινία, «The cut», καταπιάνεται με το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων. Βρισκόμαστε στο 1915. Ο Αρμένιος Ναζαρέτ αποχωρίζεται βίαια την οικογένεια του καθώς συλλαμβάνεται από την αστυνομία που τον στέλνει για καταναγκαστικά έργα στην έρημο. Χρόνια αργότερα, αφού επιβίωσε από την γενοκτονία, μαθαίνει ότι οι δίδυμες κόρες του είναι ζωντανές και αρχίζει να τις αναζητά, ακολουθώντας τα ίχνη τους από τις ερήμους της  Μεσοποταμίας μέχρι την Αβάνα και τη Βόρεια Ντακότα. 

Στο Φεστιβάλ της Βενετίας ο σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει ότι δεχόταν απειλές από Τούρκους εθνικιστές.

Το «The cut»  θα βγει στις αίθουσες στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα και στις 23 στη Θεσσαλονίκη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:52