search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Συνάντηση Δραγασάκη-Στουρνάρα το απόγευμα

19.02.2015 14:41
Συνάντηση Δραγασάκη-Στουρνάρα το απόγευμα - Media

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα θα έχει το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκης με θέμα τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα θα έχει το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκης με θέμα τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
 
Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Δραγασάκη για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ στη Φρανκφούρτη όπου εγκρίθηκε επέκταση της πρόσβασης στον ELA, τον Έκτακτο Μηχανισμό Παροχής Ρευστότητας, για τις ελληνικές τράπεζες.
 
Επίσης, οι δύο άντρες εκτιμάται ότι θα συζητήσουν συνολικά το θέμα της ρευστότητας στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την 6μηνη παράταση του προγράμματος και πιθανές… καραμπόλες, σαν αυτή που επικαλείται η FAZ, αλλά διαψεύδει η ΕΚΤ περί επιβολής ελέγχου στην διακίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα
 
Σε ο,τι αφορά στον ELA, από την πρόσβαση σε περίπου 65 δισ. ευρώ που δόθηκαν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα προ ημερών λόγω των εκροών των καταθέσεων, ο Μάριο Ντράγκι και οι λοιποί κεντρικοί τραπεζίτες προσφέρουν έναν μικρό «αέρα» μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος έως τα 68,3 δισ. ευρώ.
 
Ωστόσο, πρόκειται για χρηματοδότηση με το… σταγονόμετρο, όπως είχαν προϊδεάσει πηγές της ΕΚΤ, καθώς το ποσό των 3,3 δισ. ευρώ εγκρίθηκε με διάρκεια δύο εβδομάδων, ενώ η ελληνική πλευρά φέρεται να ζήτησε περί τα 10 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών, χθες, «έφυγαν» από το τραπεζικό σύστημα περί τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ την Τρίτη οι εκροές από τα γκισέ ήταν 700-800 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν τα… μισά από τα επιπλέον της ρευστότητας που εξασφάλισε το τραπεζικό σύστημα χθες, αποσύρθηκαν μέσα σε 48 ώρες.
 
 
Πηγή: e-typos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50