search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:27
MENU CLOSE

Οι εκπαιδευτικοί στους πρόσφυγες

19.02.2015 22:00
oldphotoskompani1424364029.jpg

Καραβάνι αλληλεγγύης ετοίμαζαν εδώ και δύο μήνες εκπαιδευτικοί για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι.

Καραβάνι αλληλεγγύης ετοίμαζαν εδώ και δύο μήνες εκπαιδευτικοί για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι. Με μία ανθρώπινη και συγκινητική τους κίνηση αναμένεται σήμερα Παρασκευή να προσφέρουν σημαντική βοήθεια. Ειδικότερα, θα βρεθούν στους καταυλισμούς των προσφύγων για να παραδώσουν τα αναγκαία εφόδια που συγκέντρωναν εδώ και δύο μήνες.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί: «Εδώ και δυο μήνες τα εκπαιδευτικά σωματεία πήραν την πρωτοβουλία για μια μεγάλη καμπάνια αλληλεγγύης για τη Ροζάβα και το Κομπάνι. Εκατοντάδες σχολεία συγκέντρωσαν κουβέρτες, παλτό, μπότες, χειμωνιάτικα ρούχα, σερβιέτες, πάνες, εσώρουχα, σαπούνια και γάλα βρεφικό και παιδικό, μάζεψαν τα αναγκαία εφόδια για τους προσφυγικούς καταυλισμούς του Σουρούτς και της Ροζάβα, σε συνεργασία με το σωματείο εκπαιδευτικών της Τουρκίας, Egitim Sen.

Την ίδια στιγμή, ο αγώνας του λαού εκεί συζητήθηκε σε εκατοντάδες σχολικές τάξεις, το μήνυμα της ηρωικής αντίστασης πλημμύρισε δεκάδες αίθουσες, ενώ πολλοί γονείς μέσω αυτής της καμπάνιας ευαισθητοποιήθηκαν. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, των γονιών και των παιδιών ήταν συγκινητική».

Και προσθέτουν: «Αυτές τις μέρες εκατοντάδες κούτες με το υλικό αυτό φεύγει από το λιμάνι του Πειραιά και μέσω της Μυτιλήνης προωθείται στην Τουρκία κι από εκεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Την ίδια στιγμή, εφταμελής αποστολή μεταβαίνει στις περιοχές αυτές για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων της χώρα μας στους πρόσφυγες και στους μαχητές του Κομπάνι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15