search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:25
MENU CLOSE

Ομπάμα: «Άσχημο ψέμα» η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ

20.02.2015 06:37
Ομπάμα: «Άσχημο ψέμα» η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ - Media

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προέτρεψε τις χώρες να αντιμετωπίσουν τον βίαιο ισλαμιστικό φανατισμό σε όλο τον κόσμο, ενώ απέρριψε ως «ένα άσχημο ψέμα» τους ισχυρισμούς ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ και ότι έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προέτρεψε τις χώρες να αντιμετωπίσουν τον βίαιο ισλαμιστικό φανατισμό σε όλο τον κόσμο, ενώ απέρριψε ως «ένα άσχημο ψέμα» τους ισχυρισμούς ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ και ότι έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η ιστορία μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Δύσης είναι περίπλοκη, ενώ πρόσθεσε ότι ο καθείς δέχεται επικρίσεις σχετικά με συγκεκριμένες πολιτικές.
 
«Ωστόσο, η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ αποτελεί ένα άσχημο ψέμα», είπε. «Όλοι μας, ανεξάρτητα της πίστης μας, έχουμε την ευθύνη να την απορρίψουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης που συγκλήθηκε από τον Λευκό Οίκο με θέμα την αντιμετώπιση του ακραίου εξτρεμισμού.
 
«Οι μουσουλμανικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων λογίων και κληρικών, έχουν ως εκ τούτου την ευθύνη να απωθήσουν όχι μόνο τις διαστρεβλωμένες ερμηνείες του Ισλάμ, αλλά και το ψεύδος ότι έχουμε, κατά κάποιο τρόπο, εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών».
 
Μιλώντας στη διάσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, δήλωσε ότι σκοπεύει να συγκαλέσει συνεδρίαση εντός των επόμενων ημερών στην οποία θα προσκληθούν θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ο ακραίος εξτρεμισμός αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
 
«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των πραγματικών απειλών. Ωστόσο, οι σφαίρες δεν αποτελούν το ‘μαγικό ραβδί’», δήλωσε ο Μπαν. «Οι πύραυλοι μπορεί να σκοτώνουν τους τρομοκράτες. Όμως, η καλή διακυβέρνηση σκοτώνει την τρομοκρατία».
 
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να προάγουν την ανοχή και την ειρήνη, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζουν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα που χρησιμοποιούν οι μαχητές ως προπαγάνδα προκειμένου να πείσουν ανθρώπους να ενταχθούν στις δυνάμεις τους.
 
«Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα. Πρέπει να πάρουμε τους ανθρώπους από το πεδίο της μάχης, όπου βρίσκονται σήμερα», δήλωσε ο Κέρι. «Αλλά θα ήταν ανόητο να κάνουμε μόνο αυτό και δεν εμποδίσουμε περισσότερους ανθρώπους από το να εισέλθουν στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε.
 
Ο Νικ Ράσμουσεν, επικεφαλής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η απειλή των ισλαμιστών αλλάζει συνεχώς και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αντιμετωπίζουν «πιο συχνές χαμηλού επιπέδου επιθέσεις». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:24