search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:00
MENU CLOSE

Guardian: Χωρίς άμεση συμφωνία η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από λεφτά – Πιο πιθανό να βρεθεί λύση σε Σύνοδο Κορυφής

20.02.2015 10:00
Guardian: Χωρίς άμεση συμφωνία η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από λεφτά – Πιο πιθανό να βρεθεί λύση σε Σύνοδο Κορυφής - Media

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να βρουν ή να απορρίψουν λύση που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση γράφει ο Guardian και επισημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να βρεθεί λύση σε Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα. 

 
Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να βρουν ή να απορρίψουν λύση που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση γράφει ο Guardian και επισημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να βρεθεί λύση σε Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των υπουργών της ευρωζώνης τις τελευταίες δέκα ημέρες επισημαίνει η Βρετανική εφημερίδα, προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα θέμα που έχει προκαλέσει ρίγη πανικού σε ολόκληρη την Ευρώπη και διαμορφώνει συνθήκες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι (4 ώρα Ελλάδος) καλύπτεται από τα σύννεφα της αβεβαιότητας μετά την άρνηση του Γερμανού υπουργού Σόιμπλε, ο οποίος απέρριψε το ελληνικό αίτημα για συμβιβασμό.
 
Ωστόσο έχουν αναδυθεί ελπίδες καθώς όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίζει πιο διαλλακτική στάση. Η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας λήγει την επόμενη Παρασκευή και χωρίς μία άμεση συμφωνία η χώρα αντιμετωπίζει μία πραγματική προοπτική να ξεμείνει από ρευστό στις αρχές Μαρτίου, επειδή είναι «κλειδωμένες» οι διεθνείς αγορές.
Σε μία προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδο η κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας, η Μέρκελ συζήτησε σχεδόν μία ώρα την Πέμπτη το απόγευμα με τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Έλληνες αξιωματούχοι περιέγραφαν το αποτέλεσμα της συνομιλίας ως «εποικοδομητικό» τονίζοντας ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν να βρεθεί μία λύση.   
 
Η Μέρκελ πρόσθεσαν έχει υιοθετήσει μία πιο συμβιβαστική στάση σε σχέση με τον Σόιμπλε. Σήμερα το πρωί ο Γερμανός επίτροπος Güenther Oettinger είπε ότι η Ελλάδα και οι δανειστές θα πρέπει να φθάσουν σε μία συμφωνία αλλά ίσως χρειαστεί μία σύνοδος κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα.
 
«Εργαζόμαστε ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη» είπε ο Γερμανόας Επίτροπο σε γερμανικό ραδιόφωνο. «Σε αυτή τη βάση πιστεύω ότι μία συμφωνία μπορεί να είναι πιθανή στις επόμενες 8 ημέρες, εάν χρειαστεί μέσα από Σύνοδο Κορυφής» πρόσθεσε ο Επίτροπος.
 
Νωρίτερα γράφει η εφημερίδα ο Τσίπρας μίλησε με τον Ολάντ και τον Ρέντσι. Όπως γράφουν τα ελληνικά ΜΜΕ ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει την Αθήνα.
 
Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος μίλησε για προσπάθεια να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση.
 
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές στις Βρυξέλλες και τονίζει ότι είναι πιθανό να μετακινηθούν από τις θέσεις τους αλλά υπάρχει περίπτωση να απαιτηθούν περισσότερες διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μία συμφωνία.
 
Πηγή: Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:59