search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Οι 5 πλουσιότεροι και νεότεροι επιχειρηματίες στον κόσμο (photos)

21.02.2015 15:06
Οι 5 πλουσιότεροι και νεότεροι επιχειρηματίες στον κόσμο (photos) - Media

Μόνο ένας από τους πέντε πλουσιότερους και νεότερους του κόσμου, κάτω των 35 ετών, είναι αυτοδημιούργητος, όπως προκύπτει από την εταιρεία αναλύσεων Wealth X. 

 
Μόνο ένας από τους πέντε πλουσιότερους και νεότερους του κόσμου, κάτω των 35 ετών, είναι αυτοδημιούργητος, όπως προκύπτει από την εταιρεία αναλύσεων Wealth X. Πρόκειται για τον 24χρονο Καλιφορνέζο Ιβαν Τόμας Σπίγκελ, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής Snapchat, όπου ανταλλάσσονται μηνύματα φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα.

Με καθαρή αξία περιουσίας 1,7 δισ. δολάρια, ο κ. Σπίγκελ έχει δημιουργήσει εκ του μηδενός την περιουσιακή του κατάσταση. Οι υπόλοιποι έχουν λίγο έως πολύ τη συμβολή των οικογενειών τους για την οικονομική τους επιφάνεια.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Τεξανός Σκοτ Ντάνκαν, μοναχογιός της Λι Ελις και του Νταν Ντάνκαν και κατ’ επέκταση κληρονόμος του ενεργειακού κολοσσού Enterprise Products Partners. Με καθαρή περιουσιακή κατάσταση στα 7 δισ. δολάρια, αρκετά υψηλότερη από το 1,7 δισ. δολάρια του κ. Σπίγκελ, ο κ. Ντάνκαν μαζί με τις τρεις αδελφές του απέκτησαν από τον πατέρα τους δίκτυα 47.800 μιλίων σε επίγειους και υπόγειους αγωγούς μεταφοράς ενέργειας, αλλά και αποθηκευτική δυνατότητα 220 εκατ. βαρελιών σε φυσικό αέριο και υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η περιουσιακή του κατάσταση ενισχύθηκε, επίσης, από την κατάργηση νόμου για τη φορολόγηση ακίνητης περιουσίας το 2010.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο 30χρονος Τόμας Πέρσον. Είναι γιος του πλουσιότερου επιχειρηματία στη Σουηδία, Στέφαν Πέρσον, και απόγονος τρίτης γενιάς στην οικογένεια που δημιούργησε την αλυσίδα λιανικού εμπορίου H&M. Η καθαρή περιουσία του, δηλαδή απαλλαγμένη από δάνεια και υποχρεώσεις, υπολογίζεται στα 2,8 δισ. δολάρια. Ο κ. Πέρσον, ωστόσο, δεν ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής ταινιών. Είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στην Ευρώπη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο κληρονόμος της νορβηγικής Canica και ο πρίγκιπας Αλβέρτος
Μετά τον αυτοδημιούργητο Ιβαν Τόμας Σπίγκελ που είναι ο τρίτος πλουσιότερος εργένης του κόσμου, ακολουθεί ο 27χρονος Καρλ Ερικ Χάγκεν, νορβηγικής καταγωγής και κληρονόμος του κολοσσού Canica που δραστηριοποιείται στον κλάδο λιανικού εμπορίου, στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε καταναλωτικά αγαθά, στον κλάδο των ακινήτων και στη μεταποίηση. Τον Ιανουάριο του 2015, η Canica επένδυσε μαζί με τη Sundt στη δημόσια εγγραφή της εταιρείας βιοτεχνολογίας Ultimovacs στο χρηματιστήριο του Οσλο της Νορβηγίας. Η Ultimovacs μελετά την κυκλοφορία ενός αντικαρκινικού εμβολίου που δεν θα συνδέεται με μία μόνο συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Η καθαρή περιουσιακή κατάσταση του κ. Χάγκεν, ύψους 1,7 δισ. δολαρίων, προέρχεται από έναν πολυσχιδή όμιλο σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία των υπολοίπων δισεκατομμυριούχων εργένηδων κάτω των 35 ετών.
Οπως και στην περίπτωση του κ. Ντάνκαν από το Τέξας, ο κ. Χάγκεν είναι κληρονόμος μαζί με τις δύο αδελφές του, Μαρί και Νίνα-Καμίλια.

Πέμπτος και τελευταίος στη λίστα είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος Φον Θερν ουντ Τάξις με καθαρή περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων. Ο γερμανικής καταγωγής ευγενής είναι δισεκατομμυριούχος εν μέρει λόγω κληρονομιάς αλλά και λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως επισημαίνεται από τη Wealth X. Eίναι, επίσης, πιλότος αγωνιστικών αυτοκινήτων και έχει λάβει μέρος σε πρωταθλήματα στη Γερμανία. Η μητέρα του, Γκλόρια Φον Θερν ουντ Τάξις, αρκετά γνωστή τη δεκαετία του ’80, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της περιουσίας του μετά τον θάνατο του πατέρα του.


 
Πηγή: Καθημερινή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52