search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:00
MENU CLOSE

Νεκρός βρέθηκε ο σεναριογράφος Δημήτρης Βενιζέλος

24.02.2015 09:23
Νεκρός βρέθηκε ο σεναριογράφος Δημήτρης Βενιζέλος - Media

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε την  Καθαρά Δευτέρα ο συγγραφέας και σεναριογράφος Δημήτρης Βενιζέλος.

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε την  Καθαρά Δευτέρα ο συγγραφέας και σεναριογράφος Δημήτρης Βενιζέλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Ο Δημήτρης Βενιζέλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το Μάρτιο του 1959. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, στην αρχή ως χειριστής κατευθυνόμενων βλημάτων και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος τηλεόρασης στην εκπομπή για τον στρατό.
 
Έγραψε στίχους για τραγούδια, με πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά το "Έγκλημα", που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ της Ιθάκης. Στη δισκογραφία κυκλοφόρησαν σε στίχους τα έργα του: "Κοντινό πλάνο", "Νύχτα κι άλλη νύχτα", "Φωτεινές επιγραφές", "Η νύχτα το απαιτεί", κ.α., τα περισσότερα σε συνεργασία με τον συνθέτη Δημήτρη Λέκκα.
 
Έγραψε και σκηνοθέτησε ραδιοφωνικές εκπομπές για το Δεύτερο Πρόγραμμα, δούλεψε σε εκπομπές του ΣΚΑΪ για τρία χρόνια, συνεργάστηκε με τον Γ. Κιμούλη σε δύο επιθεωρήσεις για το Θέατρο Παρκ, έγραψε σήριαλ.

Σε συνεργασία με σχολεία και ερασιτέχνες έγραψε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: "Χαλκίδα, πατρίδα μου, τελεία τζι αρ", "Τι συνάντησε ο εξωγήινος", "Τερατίνι".

πηγή: eviazoom

φωτό: egnomi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:59