search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup – Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο

24.02.2015 11:14
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup - Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο - Media

Τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης του Eurogroup στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γ. Ντάισελμπλουμ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να αποφανθεί επί των ελληνικών προτάσεων που εστάλησαν στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, έλαβε επιστολή με μια πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, προς στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Της επιστολής αυτής, προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της Επιτροπής και των άλλων θεσμών, αναφέρουν πηγές της Κομισιόν. Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος αυτός είναι επαρκώς περιεκτικός (sufficiently comprehensive) ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης όπως ζητήθηκε από την Ευρωομάδα στην τελευταία συνεδρίασή της. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
 
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι περεταίρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κατατεθεί και να συμφωνηθεί πριν από τα τέλη Απριλίου σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της περασμένης εβδομάδας. Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αποφασιστική και άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.-
 
Η λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να λάβει παράταση τεσσάρων μηνών στη χρηματοδότηση της χώρας έφθασε «εγκαίρως» στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθη εγκαίρως», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Ντάισελμπλουμ: Πολύ σοβαρή η ελληνική κυβέρνηση στη βούληση της για μεταρρυθμίσεις

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή ως προς τη βούλησή της για μεταρρυθμίσεις, μετά την αποστολή από την Ελλάδα της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προτείνει στους διεθνείς πιστωτές.
 
«Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαροί, αλλά δεν πρόκειται παρά για ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου.
 
Η οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που παρουσιάσθηκαν από την Ελλάδα «πρέπει να γίνει σε στενή συνεργασία» με τους πιστωτές της.
«Θα πάρει καιρό», πρόσθεσε.
 
Ο Γ. Ντάισεμπλουμ επεσήμανε πως η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη, κι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο Grexit, συμφωνώντας απολύτως με τους Ντράγκι και Γιούνκερ.
 
Πρόσθεσε επίσης πως, η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία κι ακόμη πως χρήματα θα εκταμιευθούν μόνο μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:00