search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:47
MENU CLOSE

Θολή η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας στη Βουλή

24.02.2015 14:25
Θολή η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας στη Βουλή - Media

Για την εξασέλιδη λίστα μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκε προς το Eurogroup ενημέρωσαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. 

Για την εξασέλιδη λίστα μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκε προς το Eurogroup ενημέρωσαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση με τους υπουργούς να υποβάλλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις ενώ κάποιοι εξέφρασαν ενστάσεις σε επιμέρους σημεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιρρήσεις εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αν και κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν αισιόδοξα σχετικά με την αποδοχή της λίστας από τους θεσμούς εν τούτοις αναμένουν με αγωνία τη σημερινή κατάληξη του Eurogroup που θα οριστικοποιήσει τη συμφωνία και θα επιτρέψει να διαμορφωθεί εικόνα για το πώς θα ξεκινήσει το κυβερνητικό έργο, ποιες θα είναι οι προτεραιότητες, κ.λπ. ζήτημα το οποίο θίχτηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο.
 
Πάντως δεν είναι ακόμη σαφής η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας επέκτασης με την εξασέλιδη λίστα μεταρρυθμίσεων καθώς όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα περάσει ή όχι από την ελληνική Βουλή, δεδομένου ότι πρόκειται για επέκταση και όχι νέο πρόγραμμα. Κυβερνητική πηγή άφηνε ανοικτό το θέμα, λέγοντας "θα το δούμε", πάντως "δεν είμαστε υποχρεωμένοι" [σ.σ. να φέρουμε τη συμφωνία στη Βουλή].
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:46