search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:45
MENU CLOSE

Αποδέχθηκε τη συμφωνία η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με άτυπη ψηφοφορία – «Όχι» από Κωνσταντοπούλου και «λευκό» από Λαφαζάνη

26.02.2015 05:28
Αποδέχθηκε τη συμφωνία η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με άτυπη ψηφοφορία – «Όχι» από Κωνσταντοπούλου και «λευκό» από Λαφαζάνη - Media

Γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε με ενδεικτική ψηφοφορία η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών ενέκρινε τη συμφωνία. Ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά της συμφωνίας ψήφισε η Z. Κωνσταντοπούλου.

Γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η 12ωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία η πλειονότητα εκ των 149 βουλευτών τοποθετήθηκε για τη συμφωνία στο Eurogroup. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ενδεικτική ψηφοφορία (με ανάταση χειρός) κατά την οποία η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών ενέκρινε τη συμφωνία, ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος εκφράζει αντιρρήσεις καταρχήν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ψήφισε "λευκό", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιποι υπουργοί της Αριστερής Πλατφόρμας, με τους βουλευτές της να ψηφίζουν "κατά". Πάντως, πηγές του Μαξίμου διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από την ψηφοφορία απουσίαζαν πάνω από 30 βουλευτές αν και όπως διευκρινίζουν απουσίαζαν υπουργοί που μετείχαν σε συσκέψεις (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής υπό τον Δραγασάκη, ΚΥΣΕΑ).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι υπήρξε αποδοχή της συμφωνίας από την πλειοψηφία των βουλευτών υπήρξε από μερίδα βουλευτών κριτική και έντονο κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού το οποίο εκδηλώθηκε μέσα από πολλές διευκρινιστικές ερώτησεις ειδικά αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και για άλλα σημεία που τελούν υπό "δημιουργική ασάφεια" κατά τον όρο του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.
 
Σημειώνεται ότι την ψηφοφορία προκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος λίγο νωρίτερα σε παρέμβασή του είχε καλέσει τους βουλευτές να δηλώσουν αν θα ψηφίσουν ή όχι τη συμφωνία, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το κλίμα δυσαρέσκειας κυρίως από την πλευρά της εσωκομματικής μειοψηφίας, και να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα εν όψει της πιθανής επικύρωσης στη Βουλή της συμφωνίας. Πάντως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν και με ποια μορφή θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία. Αναμένεται το ζήτημα αυτό να εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα το απόγευμα. Η αντιπολίτευση ζητάει μετ΄επιτάσεως να έρθει η συμφωνία στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ψηφοφορία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε χθες και ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ρωτώντας αν, πότε και με ποια διαδικασία (Νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή με άλλη διαδικασία) θα επικυρωθεί η παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33