search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Οι αποκαλύψεις της Νταϊάνα στο BBC, «δυναμίτης» για το Παλάτι (φωτο)

26.02.2015 09:43
Οι αποκαλύψεις της Νταϊάνα στο BBC, «δυναμίτης» για το Παλάτι (φωτο) - Media

Ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου BBC στην πριγκίπισσα Νταϊάνα κόστισε πεντακόσιες χιλιάδες λίρες και δεν προβλήθηκε ποτέ, αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», γιατί θα «τίναζε στον αέρα το Παλάτι».

Ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου BBC στην πριγκίπισσα Νταϊάνα κόστισε πεντακόσιες χιλιάδες λίρες και δεν προβλήθηκε ποτέ, αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», γιατί θα «τίναζε στον αέρα το Παλάτι».


Το αφιέρωμα με τίτλο: «Νταϊάνα: Η ιστορία της, τα λόγια της» επιμελήθηκε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κέβιν Σίμ και επρόκειτο να προβάλλει το BBC τον Αύγουστο του 2007, ενόψει της 10ης επετείου από το θάνατο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας το 1997 στο Παρίσι.

 
Η υπόθεση ξαναήρθε τώρα στην επιφάνεια λόγω της προβολής από το BBC, ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Επανευφευρίσκοντας τους Βασιλείς» κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του σκηνοθέτη του αφιερώματος στην Νταϊάνα.


 

Εκείνο το ντοκιμαντέρ περιελάμβανε αποσπάσματα από κασέτες με προσωπικές εξομολογήσεις της Πριγκίπισσας, την περίοδο μεταξύ 1992-1993.
Στη διάρκεια αυτών η Νταϊάνα ακούγεται να μιλά για όλους και για όλα και μάλιστα, όπως λένε οι παραγωγοί, με μεγάλη δόση ειλικρίνειας και χωρίς φόβο.

Η πριγκίπισσα εξομολογείται πόσο δυστυχισμένη ήταν στο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί στη σχέση του με την τότε ερωμένη του και νυν σύζυγο του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Μιλάει ακόμα και για το σωματοφύλακά της.

Όπως ήταν φυσικό, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που μαγνητοφωνήθηκαν από τον καθηγητή ορθοφωνίας της πριγκίπισσας Πίτερ Σέτελεν στο Παλάτι Κέσινγκτον, θα προκαλούσαν «σεισμό» στη βασιλική οικογένεια. Το BBC δεν πρόβαλε ποτέ το αφιέρωμα με τη δικαιολογία ότι «δεν ταίριαζε ακριβώς στην ιστορία της ζωής της Νταϊάνα».


 
Πάντως όπως επεσήμανε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Κ.Σιμ: «το BBC «τσεκούρωσε» το ντοκιμαντέρ, φοβούμενο ότι θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση στη Μοναρχία, αφού οι αποκαλύψεις της πριγκίπισσας ήταν δυναμίτης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:50