15/11/2019 13:43:53
3.11.2009

Επιστολή Αβραμόπουλου σε φίλους του κόμματος

Επιστολή Αβραμόπουλου σε φίλους του κόμματος - Media

O   πρώην υπουργός Υγείας κατέβηκε το τραίνο της διαδοχής. Φρόντισε ωστόσο να εξηγήσει  με  επιστολές σ' όλα τα “γαλάζια” στελέχη ανά την Ελλάδα, που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητά του τους λόγους της αποχώρησής του και να τους «υποδείξει» να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου αρχηγού σύμφωνα με τα όσα υπαγορεύει η συνείδησή τους

Στην επιστολή του, ο Αβραμόπουλος, ευχαριστεί κάθε στέλεχος που στήριζε του στο πρόσωπό του. “Κάτω από τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τα οποία περιγράφονται στη δήλωσή μου, θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς που έχουμε θέσει”, τονίζει.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποστασιοποιείται από όλες τις υποψηφιότητες, μη δίνοντας γραμμή στο 16% του για...τη συνέχεια. “Μετά την ανακοίνωσή μου, είσαι ελεύθερος να κάνεις την όποια επιλογή σου, με γνώμονα τη συνείδησή σου και τα δικά σου κριτήρια”, λέει προς τα στελέχη που τον στήριξαν.

“Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την παράταξή μας. Και αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, που στις τάξεις της βρίσκονται και αγωνίζονται πολίτες της δικής σου αξίας”, καταλήγει στην επιστολή του ενώ ήταν σχεδόν έτοιμος να τους αποκαλέση μέχρι και Τσε Γκεβάρα.

Αυτά στο προσκήνιο αγαπητοί ποντικο- επισκέπτες. Γιατί στο παρασκήνιο, οι φήμες οργιάζουν και λένε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας προτίθεται να προβεί σε συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να “πριμοδοτήσει” κάποιον υποψήφιο… Από το περιβάλλον του ίδιου, πάντως, τα σενάρια περί “συμφωνιών κάτω από το τραπέζι” διαψεύδονται κατηγορηματικά. Λες και αν ίσχυαν θα έτρεχαν όλοι να τα επιβεβαιώσουν…

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο κ. Αβραμόπουλος ύστερα και από την απόρριψη της πρότασής του για εκλογή του νέου προέδρου και από τους φίλους του κόμματος και κάνοντας λόγο για «κρίση», ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα διαδοχής του Κώστα Καραμανλή.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.

Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.

Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.

Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.

Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.

Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.

Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.

Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.

Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.

Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία.

Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.