search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:28
MENU CLOSE

«Χάος» με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων λόγω… ΑΣΕΠ

26.02.2015 12:39
«Χάος» με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων λόγω… ΑΣΕΠ - Media

«Πανικός» επικράτησε την Τετάρτη στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, μετά την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ με την οποία αναρτήθηκαβ πίνακες διάθεσης προσωπικού στο πλαίσιο του «μνημονιακού» προγράμματος Κινητικότητας.

 
«Πανικός» επικράτησε την Τετάρτη στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, μετά την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ με την οποία αναρτήθηκαβ πίνακες διάθεσης προσωπικού στο πλαίσιο του «μνημονιακού» προγράμματος Κινητικότητας.
 
Ειδικότερα ανακοίνωσε πως το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο κατέληξε στους νέους αλφαβητικούς πίνακες διάθεσης και νέους πίνακες υπαλλήλων που διατίθενται σε περισσότερες από μία θέσεις. Οι πίνακες αυτοί αφορούσαν το προσωπικό που βρίσκεται σε κατάσταση Κινητικότητας, με τα προηγούμενα δεδομένα, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου
 
Υψηλή πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε στο «Ποντίκι» επί του θέματος ότι: «Πρόκειται περί παρεξήγησης. Είχαμε συννενοηθεί με τον ΑΣΕΠ γι αυτό το θέμα είχαν συμφωνήσει να παγώσουν κάθε διαδικασία. Αντίστοιχη συνεννόηση ήταν με το υπουργείο Παιδείας. Άρα η αγαθή εκδοχή είναι ότι έγινε λάθος ή ότι μας κάνουν ‘’σαμποτάζ», χωρίς ωστόσο μα αποδίδουν το «λάθος» στον πρόεδρο ή στην ηγεσία του ΑΣΕΠ. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι: «Δεν θα ανασυγκροτηθούν παντού αυτές οι θέσεις. Γι αυτό έγινε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς. Πλησιάζει το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των εργαζομένων και μπορεί να το επισπεύσουμε».
 
Στην «αντίπερα όχθη» πηγές από τον ΑΣΕΠ, μας λένε χαρακτηριστικά πως με την ανάρτηση των πινάκων διάθεσης προσωπικού  «δεν εμποδίζεται η εξαγγελία της κυβέρνησης και συνιστά προπαρασκευαστική ενέργεια για διευκόλυνη.  Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν οριστικούς πίνακες διάθεσης» και συνεχίζουν λέγοντας πως «συνιστούν προπαρασκευαστικές διαδικασίες του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας, στην προοπτική, ακόμα και όταν εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση, να μην υπάρχει κωλυσιεργία στην έκδοση οριστικών πινάκων διάθεσης. Ενημερώθηκαν όλοι οι διπλοδιατεθέντες να μεταβούν στην διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να πάρουμε τα στοιχεία και να καθαρίσουμε τους πίνακες και να μην υπάρχουν διπλοδιατεθέντες».
 
 
Πάντως, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε…πυροσβεστικά πως 
«Σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:27