search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:44
MENU CLOSE

Δεύτερη μέρα προεδρικού «μασάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογή νέων οργάνων το Σαββατοκύριακο

26.02.2015 18:54
Δεύτερη μέρα προεδρικού «μασάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογή νέων οργάνων το Σαββατοκύριακο - Media

Για τη συμφωνία του Eurogroup ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός το μεσημέρι ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα της αναδιοργάνωσης του κόμματος εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕ το Σαββατοκύριακο η οποία αναμένεται να εκλέξει νέο Γραμματέα τον Τάσο Κορωνάκη.

Για τη συμφωνία του Eurogroup ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός το μεσημέρι ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα της αναδιοργάνωσης του κόμματος εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕ το Σαββατοκύριακο η οποία αναμένεται να εκλέξει νέο Γραμματέα και νέα ΠΓ η οποία αποφασίστηκε να είναι 11μελής (συν τον πρόεδρο και τον γραμματέα) αρκετά πιο περιορισμένη από την παρούσα σύνθεση η οποία αριθμεί πάνω από 20 μέλη.

Γραμματέας αναμένεται να εκλεγεί ο Τάσος Κορωνάκης, οργανωτικό στέλεχος της πλειοψηφίας, αν και είναι πιθανό να υπάρξει και άλλος υποψήφιος.

Στη συνεδρίαση της ΠΓ πραγματοποιήθηκε μακροσκελής συζήτηση στην οποία κατά το ένα σκέλος της αποτιμήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και η συμφωνία και κατά το δεύτερος σκελος συζητήθηκε η αναδιοργάνωση του κόμματος και ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα.

Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι της Αριστερής Πλατφόρμας επανέλαβαν τις διαφωνίες τους, ενώ στη συνεδρίαση παρών ήταν και ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός ο οποίος με κείμενο που έδωσε το πρωί στη δημοσιότητα (το υπογράφουν και οι συνεργάτες του Σπύρος Λαπατσιώρας και Δημήρτης Σωτηρόπουλος) επανέλαβε τα βασικά σημεία κριτικής για τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία που διατύπωσε και στο κείμενό του.

Ο πρόεδρος του κόμματος επιχείρησε να καθησυχάσει κι εξήγησε στα στελέχη του κόμματος ότι η έκβαση της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να δίνει αναφορά στους θεσμούς για κάθε νομοσχέδιο που θα καταθέτει και ενημέρωσε ότι τα πρώτα νομοσχέδια θα αφορούν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανθρωπιστική κρίση.

Οι στόχοι για το επόμενο διάστημα όπως τους έθεσε ο ίδιος είναι 
η ταχεία δρομολόγηση των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

η άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας ξεκινώντας από το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου από τον κρατικό μηχανισμό

η διατήρηση κι ενίσχυση της πλατιάς κοινωνικής στήριξης μέσα από την υλοποίηση των βασικών κυβερνητικών δεσμεύσεων 

η αξιοποίηση της γεωπολιτικής δυναμικής της χώρας στη διαπραγμάτευση.

"Φροντιστήριο" από την πρόεδρο της Βουλής στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στο μεταξύ το απόγευμα συνεδρίασε εκ νέου η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για διαδικαστικά θέματα και όχι για πολιτικά αυτή τη φορά. Στην ουσία πραγματοποιήθηκε "φροντιστήριο" αναφορικά με τη λειτουργία της ΚΟ και τις κοινοβουλευτικές πρακτικές προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματος.
 
Το "μάθημα" παρέδωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ήταν η ίδια που συγκάλεσε τη συνεδρίαση ωστόσο σήμερα το πρωί υπήρξε επίσημη πρόσκληση προς τους βουλευτές από τον θεσμικά αρμόδιο δηλαδή τον γραμματέα της ΚΟ Χρήστο Μαντά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:44