search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:21
MENU CLOSE

Μοσκοβισί: Ανοικτό το ενδεχόμενο τρίτου δανείου διάσωσης της Ελλάδας

27.02.2015 08:20
Μοσκοβισί: Ανοικτό το ενδεχόμενο τρίτου δανείου διάσωσης της Ελλάδας - Media

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο τρίτου δανείου διάσωσης της Ελλάδας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Ανοικτό άφησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί το ενδεχόμενο τρίτου δανείου διάσωσης της Ελλάδας μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.
 
Στον απόηχο χθεσινών δημοσιευμάτων που έφεραν την ΕΕ να εξετάζει τρίτο δάνειο στήριξης προς την Ελλάδα ύψους 30 δισ. ευρώ ο Μοσκοβισί ερωτήθηκε για την ανάγκη νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας. «Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί» απάντησε.

Ο Μοσκοβισί ξεκαθάρισε πως οι νέες μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβερνησης πρέπει να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είναι καιρός να μιλήσουμε με την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση του χρέους», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανάλαβε πως εάν μια χώρα φύγει από την ευρωζώνη, θα τεθεί το ερώτημα για το ποιος θα είναι ο επόμενος.

Για το ζήτημα της εξόδου μιας χώρα από το ευρώ ο Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε ότι η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από την Ευρωζώνη θα έθετε το ερώτημα «ποια θα είναι η επόμενη;», ενώ σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg επεσήμανε για το ίδιο θέμα: «Το μόνο μου σχέδιο από την αρχή είναι «η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», αρνούμαι να σκεφτώ άλλες λύσεις».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση όποιων πρόσθετων δαπανών προκύπτουν από τις οικονομικές πολιτικές της.
 
«Οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα χρέη. Θα μιλήσουμε γι' αυτά στον σωστό χρόνο. Αλλά, είναι σημαντικό για μένα να δηλώσω ότι δεν πρόκειται για περικοπή του χρέους – δεν υπάρχει κούρεμα» πρόσθεσε ο Επίτροπος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33