search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:31
MENU CLOSE

Ιδρύεται η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»

27.02.2015 10:32
Ιδρύεται η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα» - Media

Την ιδρυτική της συνέλευση θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα».

Την ιδρυτική της συνέλευση θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα».
 
Ήδη προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο κάλεσμα.
Με αφορμή την ιδρυτική της συνέλευση, η πρωτοβουλία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η απόφαση του  Eurogroup σηματοδοτεί πλήρη υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους πιστωτές».
 
Τονίζεται επίσης ότι «το τελικό ανακοινωθέν στρέφεται ενάντια στη δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση για διαγραφή του χρέους και τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας και ισοδυναμεί με αθέτηση των προεκλογικών διακηρύξεων της κυβέρνησης καθώς:

Πρώτο, αναγνωρίζει το δημόσιο χρέος («οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως»). 

Δεύτερο, σηματοδοτεί την συνέχιση της τρέχουσας αξιολόγησης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 («σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης»). 

Τρίτο, συναρτά τις εκταμιεύσεις των δόσεων από την έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της παραταθείσας συμφωνίας. 

Τέταρτο, μεταφέρει τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Ευρωπαϊκό ΤΧΣ, αφαιρώντας από την κυβέρνηση τα μέσα άσκησης κοινωνικής πολιτικής. 

Πέμπτο, διαιωνίζει την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, που πλέον δεν θα ασκείται από την Τρόικα, αλλά από τους λεγόμενους «θεσμούς» που συμπεριλαμβάνουν όλες τις «συνιστώσες» της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Έκτο, συνεχίζει την λιτότητα μέσα από την συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα.

Έβδομο, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μη νομοθετεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, θυμίζοντας αποικία («οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε κατάργηση μέτρων και μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους»)».
 
Η ιδρυτική συνέλευση της μαζικής αυτής κίνησης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15