17/11/2019 01:18:13

Κουράκης: Καταργούμε τον ΑΣΕΠ στην Παιδεία

Ο «ποιητής του αιδοίου» Τάσος Κουράκης μιλά για τον έρωτα στη νέα του ποιητική συλλογή - Media
 
Την κατάργηση του ΑΣΕΠ και την αλλαγή στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών προανήγγειλε με δηλώσεις του στο «Ποντίκι» ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και υπεύθυνος για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τάσος Κουράκης.
 
Όπως μας είπε «οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ στην παιδεία δεν έχουν κανένα νόημα από τη στιγμή που οι άνθρωποι έχουν εξεταστεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε όλο Δημόσιο τομέα. Γνωρίζω τι θα συμβεί με τους καθηγητές. Είναι αδιανόητο το υπάρχον σύστημα και θα θεσπίσουμε ένα νέο σύνολο κριτηρίων που θα συμπεριλαμβάνονται οι επιδόσεις στον ΑΣΕΠ και τα χρόνια προυπηρεσίας».
 
«Θα υπάρξουν επίσης πρόσθετα οικογενειακά και κοινωνικά κριτήρια που δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος στην κρίση των εκπαιδευτικών, ενώ θα συμπεριληφθούν και τα ειδικά προσόντα των ξένων γλωσσών, των μεταπτυχιακών και της εκάστοτε εξειδίκευσης που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί. Οι αλλαγές φυσικά θα γίνουν για πρώτη φορά με διαβούλευση και διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τάσος Κουράκης. 
 
Πληροφορίες του «Ποντικιού» αναφέρουν πως στο υπουργείο Παιδείας προετοιμάζονται πυρετωδώς για το νομοσχέδιο «κουρελού», όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, στο οποίο θα συμπεριληφθούν κάποια πρώτα μέτρα για την Παιδεία. Ανάμεσα σε αυτά πιθανολογείται από κύκλους των υπουργών πως θα συμπεριληφθούν και οι αλλαγές με τον ΑΣΕΠ και η διαφοροποίηση του τρόπου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Οι ίδιες πηγές μας λένε πως το νέο νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε περίπου 2 μήνες και θα προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση.  
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι διεργασίες της επιστημονικής ομάδας που αποτελείται από κυρίως από εκπαιδευτικούς, η οποία έχει αναλάβει να προτείνει κάποιες βασικές αλλαγές στο Λύκειο.
 
Πάντως, στη χθεσινή πρώτη επίσημη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, Δημήτρη Χασάπη, επικράτησε ένταση καθώς σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν «καλύφθηκαν και δεν απαντήθηκαν βασικά θέματα που θέσαμε». 
 
Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν συνδικαλιστές η δημοσιονομική στενότητα δεν επιτρέπει να δοθούν αυξήσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί απώλεια εισοδήματος έως 45%. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του υπουργείου φέρεται να ανέφεραν στους συνδικαλιστές  πως δεν  μπορεί να γίνει μείωση του ωραρίου των καθηγητών στα επίπεδα προ του 2013, όταν αυξήθηκε κατά δύο ώρες, ενώ τόνισαν πως είναι δύσκολη η κάλυψη όλων των κενών δασκάλων και καθηγητών με νέες προσλήψεις την επόμενη σχολική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.