search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:16
MENU CLOSE

Οι πραγματικές τοποθεσίες που ενέπνευσαν τις ταινίες της Ντίσνεϊ (Photos)

27.02.2015 14:53
Οι πραγματικές τοποθεσίες που ενέπνευσαν τις ταινίες της Ντίσνεϊ (Photos)  - Media

Δείτε μερικές από τις πραγματικές τοποθεσίες που ενέπνευσαν τα πολύ δημοφιλή παραμύθια της Ντίσνεϊ 

Οι δημιουργοί της Ντίσνεϊ εμπνέονται τις περισσότερες φορές από πραγματικές τοποθεσίες για τον σχεδιασμό και την πλοκή των παραμυθιών τους. Αυτές είναι μερικές από τις πραγματικές τοποθεσίες που ενέπνευσαν τα πολύ δημοφιλή παραμύθια της Ντίσνεϊ 

Ο σχεδιασμός της ταινίας «Ο Αυτοκράτορας Έχει Κέφια» (2000) βασίζεται στον πολιτισμό των Ίνκα στην αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου στο νότιο Περού 

Οι δημιουργοί της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (1991) βασίστηκαν στα μικρά χωριά της Αλσατίας στη Γαλλία για να σχεδιάσουν το σπίτι της γλυκιάς Μπελ πριν μετακομίσει στο μυστηριώδες κάστρο 

Ο προορισμός του 78χρονου Καρλ Φρέντρικσεν από την ταινία «Ψηλά στον Ουρανό» (2009) ήταν οι Καταρράκτες Έιντζελ στην Βενεζουέλα 

Το Δάσος Ashdown στην νότια Αγγλία ήταν το δάσος όπου έμενε ο  «Γουίνι το Αρκουδάκι» (2011) 

Το παραθαλάσσιο κάστρο Chateau De Chillon που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης της Γενεύης ήταν το σπίτι του Πρίγκιπα Έρικ στην «Μικρή Γοργόνα» (1989) 

Η Γαλλική Κουζίνα πρωταγωνίστησε στον καλύτερο ποντικό – μάγειρα, τον «Ρατατούη» (2007) 

Το ξενοδοχείο «Hotel De Glace» που βρίσκεται στο Κεμπέκ του Καναδά ενέπνευσε την το παλάτι της Πριγκίπισσας Έλσα στο «Frozen» (2013) 

Το Κάστρο της «Ραπουνζέλ» σχεδιάστηκε με βάση το Μον Σεν Μισέλ της Νορμανδίας 

Το περίφημο κάστρο «Neuschwanstein» στη Βαυαρία της Γερμανίας ενέπνευσε το κάστρο της «Ωραίας Κοιμωμένης» (1959). Αργότερα, το ίδιο κάστρο μέχρι και σήμερα τοποθετείται στην αρχή κάθε ταινίας της Ντίσνεϊ. 

Όλα όσα είδαμε στην ταινία «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» (2009) θυμίζουν την Νέα Ορλεάνη 

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων πάνω στις όχθες ποταμού Σικουάνα στο Παρίσι ήταν η αφορμή για να γυριστεί η ομώνυμη ταινία του 1996, με την Εσμεράλδα και τον Κουασιμόδο. 

Το Taj Mahal στην Ινδία ήταν το παλάτι του Σουλτάνου στον «Αλαντίν» (1992) 

Στην ταινία «Μαλλιά Κουβάρια» (2010) οι γονείς της Ραπουνζέλ απελευθέρωναν στον ουρανό κάθε χρόνο φαναράκια. Αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει στο φεστιβάλ Yi Peng στην Ταϊλάνδη. 

Το σπίτι του αυτοκράτορα στην ταινία «Μουλάν» (1998) έχει σχεδιαστεί με βάση την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο 

Στις πεδιάδες του Σερενγκέτι στην Τανζανία βασίστηκε το θρυλικό «Lion King» (1994) 

Τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην πλοκή η ταινία «Αυτοκίνητα» (2006) βασίστηκε από το θρυλικό «Route 66» που διασχίζει την Αμερική. 

Το Chateau de Chambord στη Γαλλία ενέπνευσε τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν το κάστρο του Τέρατος στο «Πεντάμορφη και το Τέρας» (1991)

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος σ τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας ενέπνευσε την ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο» (2003) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:15