search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Ένα μεγάλο «ταξίδι» της μέρας μέσα στη νύχτα

28.02.2015 22:00
Ένα μεγάλο «ταξίδι» της μέρας μέσα στη νύχτα - Media

Μ’ ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, «Το Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα» καταπιάνεται ο θίασος «Ιχνηλάτες», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Τάσου Λέρτα. 

Μ’ ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, «Το Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα» καταπιάνεται ο θίασος «Ιχνηλάτες», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Τάσου Λέρτα.

Το έργο – σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας αφηγείται μια αληθινή ιστορία θίγοντας τα επίκαιρα και διαχρονικά θέματα των προβλημάτων της οικογένειας, της κοινωνίας και των διαλυμένων ανθρώπινων σχέσεων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό έργο που ο Ευγένιος Ο’ Νηλ έγραψε το 1912, αλλά ο ίδιος ζήτησε να παιχτεί 25 χρόνια μετά τον θάνατό του, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ το 1957.

Σ’ αυτό το εξομολογητικό δράμα, που συνόψιζε στην ουσία αμέτρητα παρόμοια δράματα της αμερικανικής κοινωνίας, ο «πατέρας» του σύγχρονου αμερικανικού θεάτρου αποκάλυπτε όσα σημάδεψαν τη νιότη του και επέδρασαν σ’ όλη τη ζωή του. Η μητέρα του διέφευγε από τα οικογενειακά προβλήματα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο εγωιστής, τσιγγούνης ηθοποιός πατέρας του νοιαζόταν μόνο για το χρήμα και όχι για την υγεία, τη μόρφωση, τη ζωή των δύο γιων του.

Ο πρωτότοκος γιος, αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας, έβρισκε παρηγοριά στο ποτό και τις πόρνες, πάθη στα οποία ώθησε και τον αδερφό του, Έντμοντ, στο έργο. Οι ηθοποιοί Βύρων Κολάσης, Νίτα Παγώνη, Εύα Γαλανή, Οδυσσέας και Ισίδωρος Σταμούλης, που αποτελούν τα μέλη μιας οικογένειας, βρίσκονται σε σύγκρουση, προσπαθώντας να αγγίξουν τα βαθύτερα αίτια της κοινωνικής αλλά και της οικογενειακής κρίσης, τα οποία εκδηλώνονται άλλοτε με κωμικά και άλλοτε με δραματικά στοιχεία.

Info: Θέατρο της Ημέρας (Νικ. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι), κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, 7-12 ευρώ, 210-6929090.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35