search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05
MENU CLOSE

Λαπαβίτσας στον Guardian: Μόνο με έξοδο από το ευρώ θα γλιτώσουμε τη λιτότητα – Το «καρφί» Βαρουφάκη (Video)

03.03.2015 06:10
Λαπαβίτσας στον Guardian: Μόνο με έξοδο από το ευρώ θα γλιτώσουμε τη λιτότητα – Το «καρφί» Βαρουφάκη (Video) - Media

Σε άρθρο του στον βρετανικό Guardian, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας ξεκαθαρίζει πως μόνο μια έξοδος από το ευρώ, θα μπορέσει να γλιτώσει την Ελλάδα από την λιτότητα.

 
Σε άρθρο του στον βρετανικό Guardian, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας ξεκαθαρίζει πως μόνο μια έξοδος από το ευρώ, θα μπορέσει να γλιτώσει την Ελλάδα από την λιτότητα.
 
Μάλιστα στο κείμενό του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες να εφαρμόσει στο ακέραιο το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα.
 
«Το πιο σημαντικό βήμα», τονίζει στο άρθρο του ο Κώστας Λαπαβίτσας, «είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι το να ελπίζει κανείς ότι μπορεί να πετύχει ριζοσπαστικές αλλαγές μέσα στο θεσμικό πλαίσιο του κοινού νομίσματος δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που μάς εξασφάλισε την εκλογική επιτυχία είναι η υπόσχεση για απελευθέρωση του λαού από τη λιτότητα χωρίς να χρειαστεί να υπομείνουμε μια μεγάλη ρήξη με την ευρωζώνη. Δυστυχώς, τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι αυτό είναι ανέφικτο και έχει έρθει η ώρα να αντικρίσουμε την πραγματικότητα»
 
«Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ έπειτα από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος επιτεύχθηκε κάτω από οικονομική πίεση» είναι η κρίση του Κώστα Λαπαβίτσα, για την συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΕΕ. «Η μόνη της αξία για την Ελλάδα είναι ότι έχει κρατήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζωντανή και ικανή να πολεμήσει μια άλλη ημέρα. Αυτή η μέρα δεν είναι μακριά. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης τον Ιούνιο και έχει σημαντικές αποπληρωμές χρέους να κάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να συντονιστεί για να διαπραγματευθεί για τα εμπόδια αυτά και να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει μερίδιο στην ελληνική επιτυχία, αν σκοπεύει να καταπολεμήσει τις δυνάμεις της λιτότητας που σήμερα στραγγαλίζουν την ήπειρο».
 
«Η ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξει και να γίνει μια φιλική νομισματική ένωση που υποστηρίζει την εργατική τάξη», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, υπενθυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με εξαγγελίες για τέλος των ιδιωτικοποιήσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού και διαγραφή του χρέους κι όπως χαρακτηριστικά γράφει, αυτά «θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις τεράστιες πιέσεις των τελευταίων χρόνων».
 
Το «καρφί» Βαρουφάκη
 
Το επιθετικό και κάθετα αντίθετο στη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ κείμενο του Λαπαβίτσα, έγινε αντικείμενο ερώτησης του Νίκου Χατζηνικολάου, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
 
«Ο Κώστας Λαπαβίτσας έχει χτίσει την καριέρα του πάνω στην έξοδο από το ευρώ», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, «καρφώνοντας» σαφέστατα των συνάδελφό του βουλευτή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05