29/02/2020 09:34:50
23.9.2010

Πάγωμα της Προανακριτικής για το Βατοπέδι ζητά η ΝΔ

Πάγωμα της Προανακριτικής για το Βατοπέδι ζητά η  ΝΔ - Media

Το πάγωμα των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζητούν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετείχαν στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζουν στην δήλωσή τους, πως από την πρώτη ημέρα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει την διενέργεια νέας έκθεσης αποτίμησης της ανταλλάξιμης περιουσίας:

«Ζητήσαμε εξ αρχής στα πέντε υπαρκτά πορίσματα, κατά τα οποία δεν προκύπτει ζημία του Δημοσίου, να υπάρξει ένα ακόμη. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, υιοθετεί την θέση της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτόν τον τρόπο, επισήμως επιβεβαιώνει απολύτως τις καταγγελίες μας επί τη βάσει των οποίων αποχωρήσαμε από την Προανακριτική Επιτροπή: Εφόσον η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία ομολογεί πως δεν γνωρίζει εάν υπάρχει ζημία του Δημοσίου, τότε για ποιον ακριβώς λόγο έχει συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή;» ρωτούν στην δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ, «να αναγνωρίσει το λάθος του και να αναστείλει την λειτουργία της, έως ότου κριθεί κατά τρόπο αναμφισβήτητο, εάν υπάρχει ζημία του Δημοσίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.