search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:07
MENU CLOSE

Περαιτέρω σχεδιασμοί για την περαίωση

24.09.2010 11:22
Περαιτέρω σχεδιασμοί για την περαίωση - Media

Αυξήσεις δόσεων, μειώσεις προκαταβολής φόρου και ελάχιστων δόσεων ανά κατηγορία βιβλίων, είναι μερικά από τα μέτρα που βρίσκονται στο νέο σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Αυξήσεις δόσεων, μειώσεις προκαταβολής φόρου και ελάχιστων δόσεων ανά κατηγορία βιβλίων, είναι μερικά από τα μέτρα που βρίσκονται στο νέο σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Από την περαίωση αναμένονται φέτος έσοδα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, και 2 δισεκατομμυρίων το 2011 και το 2012.

Παράλληλα, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μελετούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε των δόσεων αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και να μειώσουν το πόσο της προκαταβολής, ύστερα από τις σχετικές εισηγήσεις των παραγωγικών φορέων.

Εντωμεταξύ, την αντίθεση τους εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την περαίωση, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στην  ενημέρωση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, από τον  υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε για κακή πρακτική σημειώνοντας ότι η ρύθμιση πιστοποιεί πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στην επίτευξη των στόχων.  Συνέστησε περισσότερη αποτελεσματικότητα, οργάνωση και συντονισμό.

Ο Κώστας Γείτονας από την πλευρά του,  χαρακτήρισε άδικη τη ρύθμιση σημειώνοντας ωστόσο ότι θα τη στηρίξει ως «αναγκαίο κακό».

Και ο Κώστας Καρτάλης επέκρινε την κυβέρνηση για τη ρύθμιση τονίζοντας ότι «η περαίωση δεν στέλνει θετικό μήνυμα»  και ότι ουσιαστικά είναι «περαίωση κανόνων και κοινωνικής λογικής».

Αναφερόμενος μάλιστα στα ζητήματα των ρυθμίσεων για τους ημιυπαίθριους και για τα αυθαίρετα τόνισε ότι ουσιαστικά πρόκειται για περαιώσεις πολεοδομικών παραβάσεων υπέρ αυθαιρέτων και καταπατητών.

«Όσοι έχουν ενταχθεί στην αυτοπεραίωση έως το 2007 δε θα ενταχθούν τώρα, εκτός εάν έχουν ελεγχθεί από την εφορία» διευκρίνισε μιλώντας με δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μικρύνει το ποσοστό της προκαταβολής και να αυξηθούν οι δόσεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μετά από απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05