search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:46
MENU CLOSE

“ΜΠΕΝΙ” ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

04.11.2009 16:47

“Μπένι” εξοπλιστικός

“Γιαβάς,γιαβάς”,που λένε και οι φίλοι τούρκοι,πάει το θέμα του καθορισμού αρμοδιοτήτων στο Πεντάγωνο. Κι απ΄ ότι φαίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα σε Βενιζέλο και Μπεγλίτη αποτελεί γόρδιο δεσμό. Οι διαρροές από το Μαξίμου έλεγαν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ,ότι ο Μπεγλίτης θα πάρει τους εξοπλισμούς. Το μεσημέρι όμως στη παρθενική συνέντευξη τύπου που έδωσαν Βενιζελος-Μπεγλίτης στη μεγαλοπρεπή αίθουσα ΚΥΣΕΑ του Πενταγώνου,ο “Μπένι”,είπε ότι η εισήγηση που έχουν κάνει στον πρωθυπουργό,είναι ότι “λόγω της φύσης των θεμάτων θα πρέπει και οι δύο να ασχολούνται μ΄όλα τα θέματα”.

Κατά τ’ άλλα ο Βενιζέλος μίλησε για όλα:

*Ελληνοτουρκικά: Συναντήθηκε το πρωί με τον αμερικανό και τον τούρκο πρέσβη. Στον πρώτο είπε το γνωστό όχι για ενίσχυση δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Στον δεύτερο του έθεσε το θέμα των υπερπτήσεων. Πρόσθεσε βέβαια ότι το θέμα των τουρκικών προκλήσεων “πρέπει να τεθεί υπό πολιτικό έλεγχο”. Πάντως την επιστολή Ερντογάν στο Παπανδρέου δεν την έστειλαν με F-16,οι τούρκοι,αλλά με τον νέο τους πρέσβη.

*Ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Υποβρύχια: Εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί εύκολα να βρεθεί λύση για τα υποβρύχια,αρκεί να βρεθεί λύση για τα ναυπηγεία. Αυτά είναι τα δύσκολα.

*Εξοπλιστικά: Αλλαγή του νόμου έκτρωμα της ΝΔ περί εξοπλισμών και το πιο σημαντικό κώδικας συμπεριφοράς για οποιαδήποτε επαφή γίνεται με θέμα εξοπλισμούς, είτε αυτή γίνεται από πολιτικό ,είτε από στρατιωτικό αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας. Ε, ρε κλάμα οι οπλάδες,έτσι και λειτουργήσει ο κώδικας. Κλάμα ρίχνουν και κάποιοι απόστρατοι που απασχολούνται σε εταιρείες όπλων. Θα υπάρξει περιορισμός και έλεγχος,είπε ο Βενιζέλος.

Επίσης προανήγγειλε ξαλάφρωμα από τις δαπάνες για εξοπλισμούς χρόνο με το χρόνο. 3 δις θα πληρώσουμε φέτος,2,7 του χρόνου,350 εκατομμύρια το 2011 και 85 εκατομμύρια το 2012. Να δείτε που κάτι θα αγοράσουμε πάλι.

Ο Βενιζέλος μίλησε ακόμη για επαναξιολόγηση του εξοπλιστικού προγράμματος. Σκίσιμο και γράψιμο από την αρχή θέλει ,όχι επαναξιολόγηση.

*Έκτακτες κρίσεις: Δεν προγραμματίζονται έκτακτες κρίσεις είπε ο Βενιζέλος αλλά “όλοι αξιολογούνται κάθε μέρα”,είπε ο Μπένι,οπότε όλοι κάθονται σε αναμένα κάρβουνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03