search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:38
MENU CLOSE

Ανοίγουν 52 λογαριασμοί

25.09.2010 11:19
Ανοίγουν 52 λογαριασμοί - Media

Νέα σελίδα στην έρευνα του ΣΔΟΕ για την σαπίλα στο χώρο του ποδοσφαίρου ανοίγει σύμφωνα με σημερινό δημοίευμα της εφημερίδας «Goal News».

Νέα σελίδα στην έρευνα του ΣΔΟΕ για την σαπίλα στο χώρο του ποδοσφαίρου ανοίγει σύμφωνα με σημερινό δημοίευμα της εφημερίδας «Goal News».

Πενήντα δύο τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2002-08 και φέρονται να σχετίζονται μάνατζερ, παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές, αλλά και άνθρωποι του ιπποδρόμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών είναι το δεύτερο βήμα σε αυτήν την υπόθεση που εξελίσσεται εδώ και καιρό και που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και άντλησης εσόδων από το κράτος. Το πρώτο βήμα ήταν η ανάσυρση παλαιότερων υποθέσεων που για πολλούς και διαφόρους λόγους είχαν ξεχαστεί.

Η επανεξέτασή τους έβγαλε λαβράκια για το ΣΔΟΕ και όλα δείχνουν πως, αν η υπόθεση προχωρήσει -που είναι πλέον και το κρίσιμο- και γίνει το τρίτο βήμα, μπορεί να βγάλει ακόμη μεγαλύτερα λαβράκια και να οδηγήσει σε πλοκάμια κυκλωμάτων όχι μόνο φοροδιαφυγής, αλλά και παράνομου στοιχηματισμού, που συνδέεται άμεσα με τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό έρευνα:

– Οι κάτοχοι των 52 τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

-Οι διασυνδέσεις με κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.

-Η διασύνδεση με το κύκλωμα της Μαλαισίας, καθώς και με τη λίστα που είχε καταθέσει η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή το 2006.

Στάλθηκαν ήδη στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ οι φάκελοι της UEFA με τα 27 ύποπτα παιχνίδια τα οποία έφτασαν στην ΕΠΟ και εστάλησαν από τη ΓΓΑ στον Αρειο Πάγο προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση με τους υπό διερεύνηση κατόχους των 52 λογαριασμών.

Μεταξύ των λογαριασμών υπάρχουν και δύο λογαριασμοί ανθρώπων που σχετίζονται με ομάδα που αγωνιζόταν στη Super League και υποβιβάστηκε.

Οι Αρχές αναμένουν στοιχεία από το εξωτερικό, κυρίως από την Κύπρο, για να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:38