search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Σημεία και τέρατα με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

04.11.2009 17:20
Σημεία και τέρατα με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών - Media

Η κατάσταση με τις αποσπάσεις στον χώρο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι το λιγότερο απελπιστική και η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπουλου τα μαθαίνει τώρα από πρώτο χέρι…

Η κατάσταση με τις αποσπάσεις στον χώρο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι το λιγότερο απελπιστική και η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπουλου το εμαθε και αυτή από…πρωτο χερι.

Τα…σημεία και τέρατα που έγιναν την προηγουμένη τετραετία προηγουμένη τετραετία, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Για να γίνουμε πιο…ακριβείς όταν η Υπουργός ζήτησε από τις υπηρεσίες να την ενημερώσουν για το ποιοι εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί που, τα σημειώματα που έφταναν στο γραφείο της από τους αρμοδίους, συνηγορούσαν σε ένα μόνο πράγμα: Ουδείς έχει…ακριβή εικόνα της κατάστασης.

Εκτιμάται πως πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε διαφορές υπηρεσίες του δημοσίου ακόμα και σε κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις(!).

Εν τω μεταξύ, και στην κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου η κατάσταση είναι εξίσου δραματική .  Ενοχλημένη από αυτή την κατάσταση η Διαμαντοπουλου ζήτησε  από τη Γενική Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης του Υπουργείου έναν πλήρη και αναλυτικό πίνακα με τα όλα τα στοιχεία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Όπως ήταν φυσικό ούτε από αυτή την ενημέρωση βρήκε κάποια άκρη. Στην κεντρική υπηρεσία βρεθήκαν 1013 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί δίχως όμως να πληρούν κάποιο κριτήριο χρησιμότητας.

Οι πελατειακές σχέσεις αποθεώνονται για άλλη μια φορά, την ώρα που τα σχολεία έχουν τρομερές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:18