31/05/2020 05:12:42
5.11.2009

Ανοίγει θέματα η επιλογή των πρώτων γενικών και ειδικών γραμματέων..

Ανοίγει θέματα η επιλογή των πρώτων γενικών και ειδικών γραμματέων.. - Media

Ανακοινώθηκαν επιτέλους τα πρώτα ονόματα κάποιων γενικών και ειδικών γραμματέων. Παλιοί και νέοι σε ισόποσες σχεδόν δόσεις, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές να…προηγούνται. Ομως δεν λείπουν και κάποιοι από τα παλιά... της εποχής δηλαδή Σημίτη...  Εντύπωση προκαλεί ο ορισμός της Μαργαρίτας Καραβασίλη στην της ειδικής γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία ήταν υποψήφια στην Β Αθήνας με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ... Είναι βέβαιο ότι θα τεθεί άμεσα το ερώτημα αν αποτελεί πολιτική συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση η επιλογή αυτή ή μια μεμονωμένη προσωπική απόφαση της κυρίας Καραβασίλη. Επισήμως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ χαρακτήρισαν την επιλογή ιδιαίτερα θετική..

Στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία του ο Ηλίας Πλασκοβίτης, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο  υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ο οικονομολόγος Στέφανος Κομνηνός, ενώ στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ο Δημήτρης Σπυράκος, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Κώστας Μαθιουδάκης, Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων του  Πολυτεχνείου,  στη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης  η Μαρία Καλτσά, Αρχιτέκτων – Μελετητής.

Τέλος στις Ειδικές Γραμματείες Υδάτων και Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης, καθηγητής  Πολυτεχνείου και η Μαργαρίτα Καραβασίλη, πρώην  Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος.

Από μια πρώτη ανάγνωση στα βιογραφικά των νέων Γραμματέων οι περισσότεροι έχουν εμπειρία σε παλαιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι η διαδικασία με τα βιογραφικά δημιουργεί ζητήματα...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.