07/07/2020 12:06:15

Ρωμανιάς: Αν δεν αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI, το σύστημα δεν βγαίνει (Video)

Ρωμανιάς: Αν δεν αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI, το σύστημα δεν βγαίνει (Video) - Media

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη ρευστότητα των ασφαλιστικών ταμείων μετά το 2017 έκρουσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, ωστόσο διαβεβαίωσε πως για τα επόμενα τρία χρόνια δεν τίθεται ζήτημα με την καταβολή των συντάξεων.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Γ. Ρωμανιάς ξεκαθάρισε ότι «το σύστημα αυτή τη στιγμή θέματα ρευστότητας δεν έχει. Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2017. Εάν δεν βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI το σύστημα δεν μπορεί να βγει. Εμείς θεσπίζουμε το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης για να ενισχύσουμε το σύστημα και μετράμε την απόδοση 24 νέων πηγών ενισχυτικών του συστήματος. Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουν ανακύψει διάφορα ζητήματα, να είμαστε ειλικρινείς. Με το PSI κόπηκε το 80% των αποθεματικών. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και έχουμε ήδη το πρόγραμμα πώς θα βρεθεί τρόπος για να αναπληρωθούν οι ζημιές που έγιναν με το PSI». «Αν δεν αναπληρώσουμε τις ζημιές με το PSI θα συνεχίσουμε το ίδιο βιολάκι που είχαμε μέχρι τώρα», επεσήμανε ο Γ. Ρωμανιάς. 

Πρόσθεσε ότι εάν συνεχιστεί η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, «δεν πάμε για τη βιωσιμότητα του συστήματος, πάμε για τον θάνατο του συστήματος».

Αργότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star,  ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, σημείωσε ότι «δεχόμαστε πιέσεις για να μειώσουμε τις συντάξεις». 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.