22/09/2019 10:39:41

Οι μπούρδες περί δημοψηφίσματος

 

Λίγες καθαρές κουβέντες για όλη αυτή τη φασαρία περί δημοψηφίσματος.

Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι υπουργοί – με πλάγιο τρόπο ακόμα και ο Τσίπρας – έχουν φλερτάρει με μια ιδέα που μπάζει από παντού.

Η διενέργεια δημοψηφίσματος για να επικυρώσει (ή να απορρίψει) μια συμφωνία θα σημαίνει ότι ο Τσίπρας πέτυχε μια κακή συμφωνία, που απέχει από τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις του, δεν μπορεί να την περάσει από τη Βουλή και καταφεύγει στον λαό.

Θα δεχθεί δηλαδή ότι απέτυχαν οι στόχοι που έβαλε στη διαπραγμάτευση.

«Ναι» σε μια κακή συμφωνία «δένει» χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό, στερώντας στην οποιαδήποτε κυβέρνηση χειρισμούς βελτίωσης στο μέλλον, χωρίς να προσκρούουν στην άρνηση των δανειστών, οι οποίοι θα επικαλούνται το δημοψήφισμα.

Ένα «όχι» στη συμφωνία, από την πλειοψηφία, μπορεί να μας πει κάποιος υπουργός τι ακριβώς θα σημαίνει;

Δεν παίρνουμε ποτέ λεφτά; Χρεοκοπούμε; Πάμε στη δραχμή; Στο πέσος; Κάνουμε επανάσταση; Συμμαχία με τον Πούτιν; Συνεργασία με τον Κιμ Σουν Τάδε;

Μήπως είχε υποσχεθεί τίποτα από τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και δεν το θυμάμαι;

Είμαι απολύτως σίγουρος πως όταν ο Τσίπρας μιλούσε για «ελπίδα» δεν εννοούσε αυτές τις μπαλαφάρες που λένε ορισμένοι υπουργοί και στελέχη.

 

ΥΓ: Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και μπουν σε τέτοια λούμπα, εμείς δεν τρελαθήκαμε (ακόμα!) για να την υποστηρίξουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.