Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Για όσους στην οικογένεια δεν αγαπούν τα λαχανικά, τα κανελόνια είναι ένας έξυπνος τρόπος να «καμουφλάρουμε» το σπανάκι.
Για όσους στην οικογένεια δεν αγαπούν τα λαχανικά, τα κανελόνια είναι ένας έξυπνος τρόπος να «καμουφλάρουμε» το σπανάκι.
12 κανελόνια
125 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
Μαιντανός ψιλοκομμένος
Για τη γέμιση με σπανάκι:
Για τη μπεσαμέλ:
30 ml βούτυρο
30 ml αλεύρι
400 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180o C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο πυρέξ ή ταψί, σε μια στρώση.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ:
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αβγοδάρτη ώστε να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.