search
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 16:21
MENU CLOSE

Σκορδόψωμο με γραβιέρα

13.11.2015 13:24
skordopsomo_me_graviera.jpg

Απολαυστικό ορεκτικό που γίνεται στη στιγμή και συνοδεύει το οικογενειακό μας τραπέζι.

 

Απολαυστικό ορεκτικό που γίνεται στη στιγμή και συνοδεύει το οικογενειακό μας τραπέζι.

 

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 μπαγκέτα (λευκή ή μαύρη) μπαγιάτικη

1/3 κ.γ. ρίγανη

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση και ύστερα σε λοξές φέτες, χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι κάτω (οι φέτες πρέπει να μείνουν ενωμένες στο κάτω μέρος).

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο, λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα και με ένα μαχαίρι αλείφουμε το ψωμί στα σημεία που το κόψαμε.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα όλα τα ανοίγματα και τα κλείνουμε να κολλήσουν.

Τυλίγουμε τα 2 κομμάτια μπαγκέτας σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 16:19