search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:53
MENU CLOSE

Το Mont Blanc συρρικνώθηκε κατά ένα μέτρο τα τελευταία 4 χρόνια

29.09.2021 15:46
mont_blanc-new

Το Mont Blanc, το «Λευκό Όρος» μια από τις πιο φημισμένες οροσειρές του κόσμου που βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας, Ιταλίας και Ελβετίας έχει κοντύνει. Δεν έχει πλέον υψόμετρο τα 4.810,02 που είχε στην τελευταία μέτρηση του 2013, αλλά συρρικνώθηκε κατά 92 εκατοστά και πλέον το ύψος του είναι 4.807,81 μέτρα.

Αυτό έδειξε η μέτρηση που έκαναν επιστήμονες πριν από δυο χρόνια. Και για να επαληθευτούν έκαναν και άλλη μια μέτρηση στις 16 Σεπτεμβρίου. 27μελής ομάδα, αποτελούμενη από τοπογράφους και οδηγούς βουνού, μετρούσαν το βουνό επί τρεις ημέρες.

Πλέον το φαινόμενο αυτό αξιολογείται από ειδικούς επιστήμονες αλλά και από κλιματολόγους που θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τα αίτια της μείωσης του υψομέτρου του Λευκού Όρους.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Λεβέντης: Διασωληνώθηκε ξανά – Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως – Καμία αναφορά σε ακροδεξιούς, παρά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς (photos/video)

ΔΕΗ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52