search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:03
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-PCR: Συνταγογράφηση ζητά η αντιπολίτευση – Αντιδράσεις για τα 47 ευρώ

04.01.2022 16:17
diagnostiko-new

Τη συνταγογράφηση των τεστ για τον κορωνοϊό ζητά η αντιπολίτευση, αντιδρώντας στο πλαφόν των 47 ευρώ στην τιμή του μοριακού διαγνωστικού ελέγχου, που ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα

«Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid tests, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις ανακοινώσεις για το πλαφόν στην τιμή του μοριακού τεστ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «αφού για 2 χρόνια άφησαν ανεξέλεγκτο το πλιάτσικο με τα μοριακά τεστ και αφού τον άδειασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την… υπέρβαση του και μειώνει τελικά από την ερχόμενη Πέμπτη την τιμή από τα 60 στα 47 ευρώ».

«Δηλαδή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «μία οικογένεια αντί να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για να δει αν έχει νοσήσει, θα πληρώνει 188».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας».

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αποφασίζει με κριτήριο το συμφέρων των διαγνωστικών κέντρων

«H κυβέρνηση δείχνει να αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών κέντρων και όχι το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η πανδημία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη για συνεχή test από τους πολίτες γίνεται επιτακτική», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος για την απόφαση διατίμησης του κόστους των μοριακών τέστ.

«Δυστυχώς, η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης δεν προστατεύει τους πολίτες από την υπέρμετρη επιβάρυνση, σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τη δημόσια υγεία», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ ενω προσθέτει:

«Από χθες καταθέσαμε πρόταση για εισαγωγή ανώτατης επιτρεπτής τιμής 7 ευρώ για τη διενέργεια rapid test και 40 ευρώ στα PCR, που αφενός ελαφρύνει το κόστος για τους πολίτες που πραγματοποιούν τον έλεγχο με δικά τους έξοδα, αφετέρου θα καθιστά βιώσιμη τη διενέργεια των test από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία θα κληθούν να ελαχιστοποιήσουν το περιθώριο κέρδους τους».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ακόμη ότι κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την αύξηση των σημείων δωρεάν ελέγχου και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, ώστε να πραγματοποιούν δωρεάν test οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και συνωστισμό και πώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση.

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τήρησε την ίδια στάση και στην πρόταση του για αύξηση των δωρεάν self tests, ώστε να είναι ευκολότερη η διάγνωση και τήρηση των κατάλληλων μέτρων προστασίας της κοινότητας.

Την καλεί «να λειτουργήσει επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να επανέλθει με νέα απόφαση που θα λαμβάνει υπόψη το συμφέρον των πολιτών και μόνο», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Συνταγογράφηση ζητά και το ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 σε σχόλιό του για τη νέα τιμή των μοριακών τεστ σημειώνει:

«Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μείωσε το κόστος των PCR στα 47 ευρώ, χωρίς καν να δίνει τη δυνατότητα αυτά να συνταγογραφούνται! Αυτήν την τόσο “μεγάλη επιτυχία” επιβεβαιώνει και ο ΠΙΣ προειδοποιώντας ότι φθηνότερα τεστ θα ήταν αναξιόπιστα. Προφανώς στην υπόλοιπη ΕΕ τα τεστ είναι αναξιόπιστα!».

Διαβάστε επίσης:

Kινητή τηλεφωνία: Έρχονται μειώσεις από αυτόν τον μήνα στους λογαριασμούς (Πίνακας)

Υπουργείο Εργασίας: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί κατάργησης των τριετιών

Χειμερινές εκπτώσεις: Πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27